Ingen Nest-reprise

<p><strong>NYMARKSBANEN (bt.no):</strong> Oumar Niasse og Kristoffer Barmen scoret for Brann.</p>

brann treningskamp

Brann – Nest-Sotra 2-0:

I en finurlig fotballkamp, der lagene spilte 3 x 20 minutter – avløst av dødballtrening mot hverandre i den andre pausen – klarte Brann å unngå flausen fra i fjor, der de tapte for samme motstander i en ordinær treningskamp.

Før kampen sa Nest-Sotra-trener David Nielsen at han ikke håpet på noen reprise fra fjoråret, fordi Nest hadde en helt elendig sesonginnledning i 2. divisjon i 2011. Treneren fikk viljen sin.

– Dette var helt fint. Vi fikk tettet til en del av de tingene vi har slitt med i de andre treningskampene. Det er en luksus for oss å få øvd mot en så god motstander, sier Nielsen.

Luksus er også et ord Rune Skarsfjord kunne ha brukt.

– Å spille 11 mot 11 er den aller beste trening, sier Brann-treneren.

Gode striler

Anledningen til å invitere et annet lag på besøk for den typen øvelser kommer ikke så ofte.

– Det er ofte vanskelig, på grunn av kampsykluser og slikt. Vi gjør det av og til mot ungguttene i klubben, men det blir litt annerledes mot et lag som Nest-Sotra. De spiller omtrent som det er deres livs kamp. De gir alt i alle duellene. Da blir det mer virkelighetsnær trening, sier Skarsfjord.

Smalt gjorde det i fullt monn. Og Nest-Sotra-angriperne Max Bjørsvik, Simen Næss og Kim-Rune Hellesund skapte problemer for etablerte eliteserieforsvarere.

– Vi har et godt angrep. Det fikk dere se her i dag, sier David Nielsen.

Fine mål

Det var først helt på slutten av seansen at Brann scoret sine mål. Amin Askar viste enda en gang flott vingspill da han kom ned på høyresiden og la inn. Foran mål kom Oumar Niasse og styrte inn 1-0. Også 2-0-målet kom på et innlegg. Kristoffer Barmen spilte ballen ut på venstrekanten til Chukwuma Akabueze. Nigerianeren driblet og kom seg ned til dødlinjen. Barmen fant en god posisjon foran mål og skallet inn 2-0-målet, fra svært kort hold.

– Jeg hadde en lignende sjanse i junior-NM i fjor. Da headet jeg langt over , sier Barmen.

Nettopp Barmen ble trukket frem som eksempel da Skarsfjord skulle fortelle hvorfor denne kampen var så nyttig.

– Vi fikk prøve forskjellige folk i forskjellige roller. Det er viktig at de yngste spillerne, som Kristoffer Larsen og Barmen får lov til å spille sammen med de beste, sier han.

Det er Barmen helt enig i.

– Det er veldig nyttig å spille sammen med de som spiller i kampene. Da begynner vi å kjenne alle sammen litt bedre, sier Barmen.

  • Brann i 1. periode: Øystein Øvretveit – Hassan El Fakiri, Zsolt Korcsmár, Christian Kalvenes, Erdin Demir – Rodolph Austin, Fredrik Nordkvelle – Kristoffer Larsen, Fredrik Haugen, Chukwuma Akabueze – Oumar Niasse.
  • Brann i 2. periode: Øystein Øvretveit – Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Erdin Demir – Rodolph Austin, Fredrik Nordkvelle – Amin Askar, Fredrik Haugen, Erik Mjelde – Kim Ojo.
  • Brann i 3. periode: Øystein Øvretveit – Birkir Sævarsson, Zsolt Korcsmár, Lars Grorud, Christian Kalvenes – Kristoffer Barmen, Hassan El Fakiri – Amin Askar, Kim Ojo, Chukwuma Akabueze – Oumar Niasse.

Les om «skrekkampen» fra i fjor: