Fotball

- For enkelt å bare gi ham målet

<p>En mot en var fair, synes Brann-keeperen.</p>

Lillestrøm 20120513.Eliteserien i fotball 2012. Fra venstre Lillestrøms keeper Stefan Logi Magnusson og Branns keeper Piotr Leciejewski etter eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Brann på Åråsen stadion søndag kveld.Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix

 • Anders Pamer

Lillestrøm — Brann 3-4:

Noen minutter etter pause oppsto situasjonen som kommer til å bli diskutert lenge.

Fredrik Gulbrandsen blir liggende nede helt ved cornerflagget til høyre for Piotr Leciejewskis bur. Lillestrøm spiller ballen ut over sidelinjen og Gulbrandsen kvikner til. Det er Branns innkast og man leverer ballen til Erik Mjelde. Mjelde fyrer av en lompe inn mot Stefan Logi Magnussons mål. Ballen får en stuss, går over Lillestrøm-keeperen og i mål. En ubegripelig tabbe er et faktum.

Keeper i fistel

Umiddelbart begynner Mjelde og Christian Kalvenes å diskutere ute på banen. Kalvenes går så bort til Rune Skarsfjord. Med Kalvenes på sidelinjen, starter Lillestrøm spillet. Det blir raskt avblåst, ettersom Kalvenes er opptatt i en debatt, men det er åpenbart for hele Åråsen at Brann har bestemt seg for å la Lillestrøm redusere.

Leciejewski oppdager dette, løper frem og er åpenbart i fistel - rasende over å måtte gi bort et mål. Dommer Sandmoen blåser så i gang spillet igjen, og med unntak av et merkelig tilløp fra Zsolt Korcsmar får Björn Bergmann Sigurdarson lov til å løpe gjennom Branns forsvar. Helt til han møter Leciejewski. Polakken gjør sitt ytterste for å redde, men mislyktes og Sigurdarson får redusere til 3-4. - Jeg gjorde det jeg kunne for å redde Selvfølgelig. Men han scoret. Greit nok. Jeg synes en mot en var fair. Å bare la ham score, ville vært for enkelt, sier polakken.

- Kunne ikke vinne slik

Da Erik Mjelde scoret, reagerte Christian Kalvenes umiddelbart. Den rutinerte forsvarerens ryggmarksrefleks, var at dette ikke kunne bli stående slik.

— Jeg kunne ikke vinne på denne måten, sier han.

- Hvorfor ikke?

— To ord: Fair Play.

- Dere var åpenbart ikke enige. Leciejewski skjelte deg ut rett i forkant av det som skjedde?

- Ja. Piotr er en vinner. Han ville vinne. For meg er det noe som er viktigere enn å vinne. Hvis vi hadde latt Eriks mål stå, ville jeg kjent på en bitter følelse.

Det ville ikke Leciejewski. Hans første reaksjon var at Lillestrøms keeper Magnusson gjorde en stor feil.

- Det første jeg tenkte var at han tabbet seg ut, og at det var et mål. Hvis jeg hadde gjort en slik feil, ville jeg ikke hatt noe imot om Lillestrøm hadde spilt videre, sier keeperen.

Leciejewski gjorde det han kunne for å redde, men Sigurdarson scoret. Det var kanskje like greit. For dersom polakken hadde avverget, ville Lillestrøm fått prøve igjen.

— Ja. Vi som klubb har pratet sammen om Fair Play før, og blitt enige om at vi håper vi agerer rett i slike situasjoner. Jeg ble enig med Kalvenes og Mjelde om at de skulle få score. Hadde Piotr reddet, ville de fått et nytt forsøk, bekrefter Rune Skarsfjord.

- Forstår deg

Skarsfjord hevder at Leciejewski neppe gjorde sitt aller ytterste for å redde forsøket fra Lillestrøms spiss. Det avkrefter polakken. Uansett ble det scoring. Det synes Erik Mjelde var helt i orden.

- Det var det. Vi var ikke enig alle sammen, men vi snakket sammen. Det satt veldig langt inne, men jeg kom til at jeg ikke hadde lyst på den scoringen. Jeg forsøkte å gi dem ballen og måtte bruke litt kraft, siden jeg var på egen halvdel.

— Men jeg skal være den første til å innrømme at dette var helt absurd. Piotr gjorde jo det han kunne for å redde, he-he.

Etter kampen var Stefan Logi Magnusson inne i Brann-garderoben. Han takket bergenserne. Men han hadde ikke problemer med å se Leciejewskis situasjon.

- Jeg forstår det godt, sa han til Branns vinnerskalle rett etter kampen.

 1. Les også

  Takk for rettferdigheten, Brann

 2. Les også

  Brann lot LSK score

 3. Les også

  Doddo-bloggen: En klubb med ære!

 4. Les også

  Rune Skarsfjord: - Vi ønsker ikke slike mål

 5. Les også

  LSK-spissen skuffet etter hat trick

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Rune Skarsfjord: - Vi ønsker ikke slike mål

 2. FOTBALL

  Brann lot LSK score

 3. FOTBALL

  LSK-spissen skuffet etter hat trick

 4. MENINGER

  Takk for rettferdigheten, Brann

 5. FOTBALL

  Myhre hyller Brann

 6. FOTBALL

  Fra tabbe til verdensklasse