Fotball

Klanen etter Lund-halshugging: - Dette er lavmål!

Det er ikke bare Lillestrøms tilhengere som er opprørt.

Slik så statuen av Tom Lund ut etter hærverket natt til torsdag.
  • Bernhard Veland
Tom Lund er et ikon i norsk fotball og stor på Lillestrøm. En spiller som har fått mye av æren for at Lillestrøm i dag er en toppklubb.
Her er statuen av Tom Lund etter nattens hærverk. Statuen ble avduket for drøye 20 år siden og har tittelen "Steget".
Hodet på denne statuen av Tom Lund ble natt til torsdag kappet av. Her er Tom Lund selv sammen med statuen i forbindelse med at den ble reis. Bildet er tatt i juni 1990. (Arkivfoto)
svp://14910?view=ap
  • LES OLA BERNHUS' KOMMENTAR: Nå begynner det å bli farlig

LILLESTRØM: Natt til torsdag ble statuen av Lillestrøm-legenden Tom Lund utsatt for hærverk. Hodet er hugget av og hendelsen skaper sterke reaksjoner på Åråsen.

— Dette er et kraftig angrep på hele klubben. Jeg må si jeg lurer på hva som rører seg oppe i hodene til mennesker som kan gjøre noe sånt, hvis det rører seg noe i det hele tatt, sier Lillestrøm-styreleder Per Mathisen til Romerikes Blad.

Ikke første gang

Statuen av «Tommy» ble avduket i juni 1990 og har ved flere anledninger tidligere blitt herjet med. Men denne gangen har det gått for langt.

— Dette ble oppdaget i morges. Utover det er det egentlig ikke så mye å si, vi vet ikke så mye om det, sier presseansvarlig i LSK, Ole Kristian Bakkene.Han sier at saken blir politianmeldt.

- Åråsen er et sted det ferdes veldig mye mennesker, men det blir feil å si om det er noen i Klanen som har gjort dette, sier Bakkene.

Talsmann i Klanen, Vålerengas supportergruppe, Christian Kjellsen, er sjokkert over halshuggingen og beklager at noen har kappet hodet av statuen. Til Aftenposten sier Kjellsen:

- Dette er så lavmål, det er bare trist. Jeg så det faktisk på Facebook via en venn av meg i Kanarifansen i dag morges, så jeg kjenner ikke til dette mer enn det, sier Kjellsen.

— Det er i grunn ikke noe mer å si. Dessverre er det noen hos oss som er mer opptatt av Lillestrøm enn av Vålerenga, det kan vi konkludere med. Før lo vi av Lillestrøm fordi de var mer opptatt av oss enn seg selv, men nå kan vi konkludere med at noen er sånn hos oss også. Det er så lavmål at jeg ikke får sagt det en gang, gjentar Kjellsen.

- Har noen av dere vært på Åråsen i natt?

— Jeg kan jo ikke vite det, men det vil være naturlig å tenke det. Men vi får jo skylden uansett, det er jo naturlig. Men jeg vet ingenting om dette, og mer er det egentlig ikke å si. Det er bare trist, jeg blir deprimert av sånne ting, sier Klanen-talsmannen.

Kamp søndag

Søndag møtes de to erkerivalene til seriekamp på Åråsen. Kampstart er satt til kl. 15.30, i frykt for supporterbråk. Kampen er en såkalt høyrisikokamp, og hvis ikke temperaturen mellom de to lagene var amper nok fra før, har den fått plenty med bensin på bålet nå.

— Vi gjør det vi kan for å unngå at det blir bråk. Det viktigste for oss nå er at folk ikke driter seg ut med pyro på tribunen og slike ting. Der er fotballforbundet på krigsstien, det vet vi. Vi vil heller være på TV 2 og i Aftenposten fordi vi vinner på Åråsen i stedet for at vi driter oss ut på tribunen. Vi har snakket med de ulike grupperingene, vi har gjort det vi kan, sier Kjellsen.

- Så får heller de som vil banke dritten ut av hverandre finne et skogholt mellom Oslo og Lillestrøm og holde på der til solen går ned, sier Kjellsen.

Også tidligere har det blitt utført hærverk på statuen, men det er første gang noen har fjernet deler av den.

— Selvsagt er det kjipt å se dette, men det er ikke noe vi fokuserer på. Dette er vandaler, folk som vil ødelegge. Jeg går ut fra at Vålerenga også fordømmer dette, sier Bakkene.

Politiet har vært på stedet torsdag morgen.

— Etterforskningen er i gang og saken er anmeldt, men dette forholdet etterforskes ikke på en annen måte enn andre skadeverk, sier operasjonsleder i Romerike politidistrikt.

Hodet er sporløst forsvunnet.

  1. Les også

    Rekdal: - Stå frem, si unnskyld og lever hodet tilbake

  2. Les også

    Nå begynner det å bli farlig

svp://14910?view=ap

Les mer om

  1. Lillestrøm SK