Fotball

- Hvis han gjorde comeback, ville han vært Manchester Uniteds beste spiller

Arsenal-legende går hardt ut mot Louis van Gaals lag.

Paul Scholes la opp som fotballspiller i 2013. Han figurerer imidlertid fra tid til annen i veldedighetskamper. Her er han i aksjon mot et lag sammensatt av Bayern München-legender på Old Trafford i juni 2015.
 • Nicholas Bergh
  Journalist

Manchester United har tilsynelatende møtt kritikk fra alle kanter denne sesongen.

Før kveldens bortekamp mot Newcastle ligger rødtrøyene på femteplass i Premier League. Louis van Gaals mannskap ligger ikke mer enn ni poeng bak ligaleder Arsenal, men spillestilen har vært en skyteskive for fotballekspertene på balløya.

Det har nå gått 17 offisielle kamper siden Manchester United scoret mer enn to mål i en kamp.

 • Følg Newcastle — Manchester United direkte 20.45.

Blant Manchester Uniteds argeste kritikere er Paul Scholes, som spilte 499 kamper for klubben fordelt på to perioder mellom 1992 og 2013. — Det virker som om dårlige kamper blir akseptert. Jeg ville sittet i garderoben med hodet i hendene, sa en irritert Scholes etter Uniteds 1-0-seier over Sheffield United i helgen.

Scholes kom med kritikken i rollen som studioekspert for BT Sport. Uttalelsene har vekket oppsikt i England, selv om dette langt fra er første gang Scholes går hardt ut mot gamleklubben denne sesongen.

Fikk du med deg denne?

Liverpools kriseløsning forbauser ekspert: - God søknad om å slippe å pusse pokaler fremover.

- Scholes ville fortsatt vært best

Nå får Scholes støtte fra Arsenal-legenden Ian Wright, som skriver om United i en spalte for The Sun.

— Paul Scholes har snakket om gamleklubben, og jeg kan ikke være uenig, skriver Wright i spalten, ifølge The Telegraph.

Tidligere storscorer Ian Wright er kritisk til Manchester United. Her er han i aksjon for det engelske landslaget i juni 1997.

— Dersom Scholes tok på seg fotballskoene igjen, ville han fortsatt vært lagets beste spiller, fordi oppbygningen av spillet (til United, journ. anm.) går så sakte, legger han til.Scholes aktive fotballkarrière er etter alt å dømme over, men det hører med til historien at 41-åringen har ombestemt seg tidligere.

Han ga seg som fotballspiller i mai 2011, men gjorde comeback allerede i januar 2012, da han plutselig dukket opp som innbytter i forkant av en 3-2-seier over Manchester City.

Etter comebacket imponerte Scholes tidvis, men i 2013 satte han en definitiv stopper på fotballkarrièren, samtidig som at David Moyes erstattet Alex Ferguson i sjefstolen på Old Trafford.

Saken fortsetter under.

Aftenpodden Sport tok Gullballen-diskusjonen: - Det er nesten tjenesteforsømmelse av Per Ciljan Skjelbred. Lyt til denne ukens podcast her:

— Jeg nøt kampen mot Chelsea

Dermed kan nok ikke van Gaal håpe på et nytt Scholes-comeback. I forkant av kveldens kamp mot Newcastle måtte nederlenderen forsvare lagets prestasjoner - nok en gang.

INGEN FESTSTEMNING: Louis van Gaal under cupkampen mot League One-laget Sheffield United på Old Trafford. Hjemmelaget avgjorde på et straffespark tre minutter på overtid.

— Det er kamper som jeg har satt veldig pris på. Jeg nøt kampen mot Chelsea, men resultatet ble 0-0 og vi kunne ha tapt. Det er også kamper der jeg kjeder meg eller er sint, fordi vi ikke klarer å bryte opp motstanderens forsvar, sa van Gaal på en pressekonferanse denne uken.Tirsdag kveld får han og laget en ny mulighet til å svare på tiltale.

Newcastle er også i desperat poengjakt. Steven McClarens menn ligger stadig på 18. plass, med to poeng opp til sikker plass.

Hekta på Premier League? Da anbefaler vi disse sakene:

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Manchester City139222772029
3Liverpool1384139112828
4West Ham United137242416823
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Newcastle United FC
 3. Manchester United
 4. Premier League