Scholes med ny slakt av United og Louis van Gaal

Tidligere storspiller Paul Scholes er ikke kjent for å spare på kruttet når han snakker om gamleklubben Manchester United. Den pinlige forestillingen mot Sheffield United i FA-cupen var intet unntak.

Paul Scholes tror ikke han ville likt å spille for dagens United-lag.
  • 100% Sport

De røde djevlene gikk videre i FA-cupen etter å ha slått Sheffield United 1-0, men det må forventes mer mot et lag som spiller på tredje nivå i engelsk fotball.

Wayne Rooney avgjorde med et straffespark på overtid etter at Memphis Depay hadde blitt felt, men før det hadde hjemmelaget ikke skapt én eneste stor målsjanse.

Mer om kampen:

Les også

Rooney hindret pinlig resultat på overtid

— Det virker som om dårlige kamper blir akseptert. Jeg ville sittet i garderoben med hodet i hendene, sa Scholes på BT Sport.

Scholes har vært blant manager Louis van Gaals sterkeste kritikere, og den gamle midtbanestjernen gikk igjen hardt ut mot nederlenderens spillestil.

— Dette er hva som møter deg på Old Trafford. Det er kjedelig fotball, sa han.

Les også

Jonathan Parr vender tilbake til eliteserien

— Ikke en slik spiller

Han kritiserte også bruken av flere av lagets spillere.

— Marouane Fellaini ble kjøpt fordi han kan skape kaos i sekstenmeteren, men i stedet skal han styre ting fra midtbanen. Han vil aldri bli en slik spiller. Jeg vet ikke hva Ander Herrera er for noe. Er han en midtbanespiller eller en tier? Jeg tror ikke van Gaal vet det heller. Juan Mata spiller til høyre, og det har han ikke fart nok til å gjøre. Alle vet han må gå innover i banen. Er Anthony Martial spiss eller venstrekant? Hvem vet? Han blir flyttet rundt på hele tiden.

Les også

Martin Samuelsen scoret i sin annen kamp på rad

Scholes mener også at spillerne later til å kjede seg på banen, og at van Gaal ser ut til å gjøre det samme på benken.

Newcastle neste

United fikk mer fart i laget da Depay kom inn, og Andres Pereira var også positiv i de få minuttene han fikk.

Til sjuende og sist var det uansett en deprimerende kamp for hjemmefansen, selv om laget avanserte til cupens fjerde runde.

— Man må også se på hvordan motstanderen spiller. Alle applauderer Sheffield United. De var veldig godt organisert, men det er mye vanskeligere å angripe enn å forsvare seg. Det var bra vi holdt buret rent, men vi skaper skuffende lite. Der må vi bli bedre, forsvarte van Gaal seg med, ifølge BBC.

United fortsetter sesongen med bortekamp mot Newcastle tirsdag kveld. Etter det følger storoppgjør borte mot erkerival Liverpool, van Gaals første møte med Jürgen Klopp i engelsk fotball. (©NTB)

Mange av våre lesere har lest disse sakene i helgen: