Fotball

Arsenal-legende skuffet over klubben: - De mangler noe

Patrick Vieira er skuffet over utviklingen i Arsenal siden han forlot klubben i 2005. Han mener dagens utgave mangler både fysikk og personligheter.

Arsene Wenger må tåle kritikk fra Arsenal-helten Patrick Vieria.
  • NTB

Den tidligere Arsenal-kapteinen var en bauta på midtbanen da London-klubben opplevde stor suksess på slutten av 1990-tallet og starten på 2000-tallet.

Vieira var selvsagt også en del av det berømte Arsenal-laget som gikk ubeseiret gjennom en hel ligasesong i 2003/04. Siden den gang har ikke Arsène Wenger lyktes å lede storklubben til ligatittelen. Vieira føler klubben har gått i feil retning.

Les også

Ble hyllet som helt, men så dukket denne fire år gamle Twitter-meldingen opp

— Min generasjon hadde mange fysisk, sterke spillere. De fem-seks siste årene har Arsenal derimot gått over til å ha spillere som er mer tekniske. The Invincibles (de uslåelige) hadde begge deler.

— I dag spiller Arsenal god fotball, men jeg har en følelse av at de mangler noe. De har ikke den fysiske tilstedeværelsen og personlighetene som før, sier Vieira til Daily Telegraph.

Under press

Til høsten runder Wenger 20 år som Arsenal-manager. Franskmannen har lenge hatt legendestatus blant fansen, men de siste årene har kritikken mot ham økt i styrke.

Patrick Vieira var med på å løfte trofeer under Arsene Wenger.

66-åringen har neppe vært under større press enn i disse dager. Mange rister også oppgitt på hodet over Arsenals i overkant konservative overgangspolicy.

Les også

Joshua King var fryktelig nær å ødelegge den storslåtte stadionfesten

— Laget gjør det ikke så bra som det en gang gjorde, og du er nødt til å vinne fotballkamper. De har vært skuffende, og de taper kamper de burde ha vunnet, mener Vieira.

Arsenal har innledet den nye Premier League-sesongen med tap hjemme mot Liverpool og uavgjort borte mot regjerende mester Leicester.

Ajax-modellen

Vieira oppfordrer Wenger til å utvide støtteapparatet med eksspillere som han hadde suksess med.

— Det ville vært bra for de unge spillerne å kunne jobbe med Thierry Henry, Fredrik Ljungberg eller Martin Keown. Ajax er et perfekt eksempel på dette. Der ser du hvordan tidligere spillere jobber for klubben, både på treningsfeltet og i ledelsen. Der er døren alltid åpen, men sånn er det ikke i Arsenal. Jeg aner ikke hvorfor, sier 40-åringen.

Franskmannen vant tre serietitler og fire FA-cupgull med Arsenal mellom 1996 og 2005. (©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball