Motivasjon er en plikt, Brann

KOMMENTAR: Å motivere seg foran en arbeidsdag, er alles plikt. Også Brann-spillerne sin, skriver Tore Strand.

Kristoffer Larsen og resten av Brann-laget hadde en blytung dag på jobben mandag.
  • Tore Strand

Brann-reaksjonene etter 0-3 mot Hødd overrasker meg.

– Vi var ikke mentalt klare, sa kaptein Erik Huseklepp.

– Vi var ikke "på", sa Rikard Norling.

Det er nesten sjokkerende at Brann kan ta turen til Ulsteinvik søndag, trene på banen de skal spille på, og så bruke hele mandagen til hvile og oppladning, og likevel ikke være klar for kamp.

Å motivere seg foran en arbeidsdag, og ikke minst en fotballkamp, bør være en plikt. I sin tid fikk daværende Viking-trener Kjell Schou Andreassen spørsmål fra en spiller om treneren kunne motivere ham foran en kamp. Schouen svarte med å sette vedkommende ut av laget. Slike avgjørelser applauderer jeg. Det at godt gasjerte fotballspillere ikke skal være topptente og bruse av entusiasme og pågangsmot foran en fotballkamp, hører ingen sted hjemme.

Tore Strand er ikke imponert over Brann-spillernes innsats.

En ting er å tape en fotballkamp der en har gjort et ærlig håndverk, og lagt ned slit og svette i et forsøk på å kapre poeng. Verre er det når det hele er halvhjertet. Det siste er inntrykket jeg sitter igjen med etter Ulsteinvik-fadesen.

Brann møtte på mange måter 1. divisjons-hverdagen mandag kveld. Det er slike kamper som venter de neste månedene. Alle lagene i divisjonen gleder seg til å få Brann på besøk. Brann taklet ikke sjokket med et feststemt Høddvoll, og supermotiverte Hødd-spillere. Til tross for at advarslene har runget Norge Rundt siden nedrykket.

Det koker i Bergen

I Grimstad er det utsolgt. Mandag kan Brann forvente nok en tøff bortekamp. Jerv-kaptein Glenn Andersen har taklet de fleste nålevende norske toppspillere, og det kommer til å smelle ekstra fra veteranens side når Brann kommer på besøk.

Da vil jeg anbefale de Brann-spillerne som sliter med tenningsnivå og motivasjon, om å levere inn spillerlisensen foran oppgjøret, og la sultne krigere – hvis slike finnes i Brann-leiren – overta.

Rikard Norling var en frustrert mann under Branns tap for Hødd mandag kveld.

Det koker i Bergen etter 0-3 mot Hødd. Det bør Brann-spillerne få med seg før de ikler seg drakten neste gang. Jeg forventer meg en positiv respons på Kuventræ torsdag kveld når Brann møter Os i cupen. Og ikke minst i mandagens bortekamp mot Jerv.

Spar oss for unnskyldninger

Til Rikard Norling har jeg også et lite råd. Du må – for dine egne spilleres skyld – være mer tydelig enn "vi skulle jobbe videre i en modell vi hadde spilt i før" – foran fortsettelsen.

Spar oss for unnskyldninger. Det er ikke flaut å tape fotballkamper der motstanderne er best. Men det er pinlig å ikke være motivert til en fotballkamp.