Fotball

Han skulle redde FIFA - nå kan han selv bli utestengt

Tysk avis skriver at den nye presidenten Gianni Infantino kan bli utestengt i 90 dager.

Allerede stormer det rundt den nye FIFA-presidenten Gianni Infantino.
  • Roar Lyngøy

Infantino skulle redde ryktet til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), men allerede nå kommer det frem opplysninger som kan tyde på at skipet ikke er på rett kurs.

Den tyske avisen Die Welt skriver nemlig at Infantino nå risikerer å bli utestengt i 90 dager i påvente av en gransking.

Gianni Infantino tok i vår over som FIFA-president etter en rekke skandaler. Men Die Welt skriver altså at FIFAs etiske komité vurderer en midlertidig utestengelse av Infantino. Skulle Infantino bli funnet skyldig risikerer han en lengre utestengelse.

FIFA har ikke sagt noe offisielt om saken.

— Vi er ikke i posisjon til å si noe om det er startet en innledende etterforskning eller ikke, sier en anonymisert talsmann til Sky Sports torsdag kveld.

  • Sett denne? Gigantsatsing på talenter: Pøser inn 350 millioner kroner

Fjernet Scala

Die Welt har lest en epost-korrespondanse der det kommer frem at Infantino skal ha begått flere tjenestefeil.

Infantino skal blant annet ha bedt om at innspillingen fra et FIFA-møte i Mexico by skulle slettes. På dette møtet i mai skal man ha diskutert en plan for å få fjernet Domenico Scala, lederen for FIFAs uavhengige kontroll- og konstitusjonskomité.

Scala gikk av like etter møtet i Mexico.

Les også

- FIFA-presidenten ble fornærmet over lønnsforslag på 17 millioner

Lydopptak

Tidligere denne uken skrev avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung at Infantino og flere andre i organisasjonens ledelse skal ha planlagt å fjerne Scala. Avisen satt med lydopptak som beviste sammensvergelsen.

«Vi ser om det er en mulighet for at han trekker seg. Dersom han ikke gjør det, vil vi få det gjennom på kongressen», skal Infantino ha sagt under møtet i Mexico by.

Allerede har det vært mye skriverier om den nye FIFA-presidentens millionlønn, og presidentskiftet har så langt ikke skapt ro.

17. mai ble det klart at Kjetil Siem blir en av Infantinos nærmeste medarbeidere. Han kommer fra jobben som generalsekretær i Norges Fotballforbund.

Les også

  1. Espelund sier nei: - Jeg vil ikke ha toppstilling i FIFA

  2. FIFA-topp fikk sparken

  3. «Nå har FIFA-presidenten vist sitt sanne ansikt»

Les mer om

  1. Internasjonal fotball