Fotball

Frykter trøtte ben

<p>Guus Hiddink var stolt av sine russiske spillere etter oppvisningen mot Sverige, men han frykter trøtte bein i lørdagens kvartfinale.</p>

Russia manager Guus Hiddink celebrates at full-time Foto: Digitalsport

  • 100% Sport

– Problemet før kvartfinalen mot Nederland er at vi har bare to dager til restitusjon. Nederland brukte B-laget sitt mot Romania i går, og deres beste spillere har hatt fem eller seks dager på å hente seg inn, sa han.

– Jeg har ikke 20 spillere som er nesten like gode, slik Nederland har.

Han lot ikke det overskygge gleden over at laget hans slo til. Hiddink raste over naivt forsvarsspill etter 1-4-tapet mot Spania i første kamp, men siden har Russland holdt nullen. Onsdag viste laget også flott angrepsspill.

Stolt

– Jeg er stolt av spillerne. De spilte moderne fotball i dag. Det er en stor seier for oss, sa Hiddink som har ledet Nederland, Sør-Korea, Australia og nå Russland i EM— eller VM-sluttspill, og aldri røket ut i gruppespillet.

Han skrøt av Andrej Arsjavin, som etter å ha stått over de to første kampene med karantene forløste det russiske angrepsspillet.

– Arsjavin er en spiller som kan avgjøre veldig raskt hvor det er mulig å skape noe. Han er en veldig smart spiller som kan styre spillet dit vi kan gjøre skade. Selv om han ikke er i topp fysisk tilstand, visste jeg at han kan gjøre en forskjell for oss, sa Hiddink.

– Vi hadde på forhånd snakket om at Sverige ikke liker det når du søker mellomrommet mellom forsvarsfirer og midtbane. Det utnyttet han fint i dag.

(©NTB)

Les også

  1. - Vi ble for forsiktige

  2. Utspilt og utslått

  3. - Spania-tapet satt i

  4. &ndash; Stoor kan overta

Les mer om

  1. Fotball-EM