Fotball

Kun en kjemperedning hindret Sørloth-scoring i Premier League-debuten

– Skremt? Nei, det tror jeg ikke han ble på noe som helst vis, sier pappa Gøran Sørloth.

Alexander Sørloth, her i kamp med Evertons Seamus Coleman, fikk spille hele kampen på Goodison Park lørdag.
  • Steffen Stenersen

Everton - Crystal Palace 3–1

Det var mange spente supportere som lørdag skulle få se Alexander Sørloth få sine første minutter i Crystal Palace-drakten. På bortebane mot Everton startet trønderen kampen på venstrekant, men endte mer opp som spiss sammen med Christian Benteke utover kampen.

– Jeg synes han spilte godt. Han har ikke spilt kamp på to måneder, og behøvde de første minuttene på å komme i gang. Det kom noen taklinger imot, der...Men da han kom seg over det, så ble det veldig bra. Han er lett på tå, er i bra fysisk slag og var smart i posisjoneringen – også med tanke på at han startet i uvant posisjon som venstrekant, sier Gøran Sørloth til Adresseavisen.

Pappa Sørloth, som var i Newcastle forrige helg, hadde denne gang invitert «storfamilien» hjem til seg på Strindheim, og så kampen fra TV-stolen.

Han tror den 22-årige sønnen sitter i garderoben etter kampen med en følelse av at nivået ikke er til å bli skremt av.

– Skremt? Nei, det tror jeg ikke han ble på noe som helst vis. Jeg er sikker på at han i stedet tenker på hvordan han skal bli enda bedre, og at han jakter den første scoringen sin. Så er nøkkelen framover å holde seg skadefri, og å fortsette den gode formen, sier Sørloth, som innrømmer at det var godt å se at sønnen tok for seg i duellspillet også i Premier League.

I en målløs første omgang gjorde Sørloth sakene sine godt, og vant de fleste duellene han gikk opp i, uten at det var nære på å ende i scoring.

Les også

Roy Hodgson om Sørloth: – Jeg håper han blir en legende

– Han skal være stolt av det han har gjort. Han viser mange fine ting underveis, sa Erik Thorstvedt.

Alexander Sørloth jobbet hardt under kampen mot Everton.

– Jeg synes han spiller en kjempegod siste del av kampen når han spiller som spiss. Det er der han bør spille, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

I andre omgang skulle det bli tøffere for Sørloth og hans lagkamerater. Fem minutter inn hadde Everton scoret to.

Først ved Gylfi Sigurdsson på et skudd som gikk via en forsvarsspiller, før Oumar Niasse headet inn hjemmelagets andre på fem minutter.

Les også

Sørloth debuterer fra start i Premier League: - Han er rolig og klar

65 minutter inn i kampen var Sørloth på plass på et innlegg fra Patrick Van Anhoolt. Nordmannen satte panna til, men Everton-keeper Jordan Pickford dro frem en god redning for å hindre Sørloth en drømmedebut.

– Det er snakk om å være på rett plass, og å være i forkant av situasjonene. Det var mye bra i spillet til Alex i kveld, og det var artig å se, sier pappa Sørloth.

Gøran Sørloth innrømmer samtidig at han er begynt å bli litt Palace-fan. For han irriterte seg over baklengsmålene som førte til 1-3-tapet.

– I hvert fall to av scoringene kunne vært unngått. Everton var best, men det var to «lurvete» mål imot, sier Sørloth.

For ting skulle gå fra vondt til verre for bortelaget. Med kvarteret igjen på klokka satte Tom Davies inn 3–0 for Everton.

Gylfi Sigurdsson satte inn Evertons første scoring.

Noen minutter senere skulle Crystal Palace få et lite håp. Alexander Sørloth vant en duell i feltet. Han headet ned til Benteke, som satte ballen i armen på midtstopper Ashley Williams. Dommer pekte på straffemerket. Luka Milivojevic satte straffen sikkert i nettet. 3–1.

Det ble også sluttresultatet, og dermed gikk Alexander Sørloth målløs av banen i sin Premier League-debut. Men Roy Hodgson fikk få grunner til å tvile på at nordmannen kan bidra mer til sitt lag.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Alexander Sørloth