Fotball

Dramatikk i Wigan

<p>Gamsten sentral i omdiskutert scoring.<i> <strong>Slik endte lørdagens kamper i England.</strong></i></p>

A dejected Morten Gamst Pedersen of Blackburn--------------------Marc Atkins / BPIBarclays Premier LeagueAston Villa v Blackburn Rovers20 August 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
  • Simen Solum Waagsether

Tidlig lørdag ettermiddag slo Arsenal Norwich på bortebane, mens Manchester City fortsatte seiersrekken med 3-1 over Newcastle.

Manchester United er i Wales og spiller i skrivende stund mot Swansea, men en rekke kamper i dagens Premier League-runde er allerede ferdigspilt.

Gamsten med frekk variant

Wigan tok imot Blackburn til et bunnoppgjør det luktet svidd av. Allerede etter syv minutter hadde begge lagene skaffet seg hver sin scoring, og Wigan gikk til pause med en 2-1 ledelse.

Blackburn utlignet kvarteret ut i andreomgang, etter en noe frekk cornervariant. Yakubu latet som om han ikke var nær ballen, før Morten Gamst Pedersen førte den med seg innover mot boksen. Nordmannen fikk slått ballen inn i feltet, hvor David Hoilett stanget inn Blackburns andre.

Tilsynelatende en frekk scoring etter kjent oppskrift, men når tv-bildene viser at Yakubu aldri var nær ballen, skulle målet vært annullert. Wigan-manager Roberto Martínez raste mot dommer Andre Marriner etter kampen.

— Det er skandaløst. Det virker som om det er enkelt å la tvilsomme avgjørelser gå i Wigans disfavør, raste Martínez ifølge Sky Sports.

— Hvis man ser reprisen 23 ganger vil man se at han (Yakubu) ikke var nær ballen, så hvordan kan dommeren vite det? Det er en latterlig avgjørelse, sier spanjolen.

- Jeg ble overrasket da jeg så Morten løpe langs dødlinjen med ballen, men jeg tenkte at Yak måtte ha vært borti den, sa Blackburn-manager Steve Kean.

Wigans Albert Crusat trodde han satte inn seiersmålet to minutter før slutt, men en offensiv Paul Robinson sørget for straffespark på overtid. Blackburn-målvakten ble med på et hjørnespark, hvor han kastet seg inn i duellen og fikk et spark i hodet.

Dermed kunne Yakubu sette inn utligningsmålet hele åtte minutter på overtid.

Steve Kean har vært under voldsomt press i det siste, og skottens jobb ble gjort enklere av at David Dunn ble utvist like etter pause. Men Kean var stolt av sine gutter.

- Vi spilte bra i andre omgang. Det var uheldig at David ble utvist, men vi viste karakter. Alle gjorde en fantastisk jobb etter at vi ble ti mann, sa Kean.

Helguson-dobbel senket Stoke

Målrikt ble det også da Stoke tok imot Queens Park Rangers. Hjemmelaget startet kampen best, da Jonathan Walters smalt inn ledermålet allerede etter åtte minutter. QPR snudde kampen minutter før pausen, etter scoringer av Heidar Helguson og Luke Young.

Helguson økte ledelsen ti minutter ut i den andre omgangen, før Ryan Shawcross reduserte for vertene halvveis ut i den andre omgangen.

(saken fortsetter)

SCORET FOR QPR: Luke Young fikk sitt første mål for de blå— og hvitstripede. (Foto: Digitalsport)

Everton med viktig seier

Everton tok imot Wolverhampton på Goodison Park, og det måtte et straffemål til for å få fart på oppgjøret. Førsteomgang var preget av få målsjanser og lite spenning, før David Edwards ble felt av Marouane Fellaini. Stephen Hunt lurte unna Tim Howard, og sendte gjestene i ledelsen få minutter før pause.

Evertons Phil Jagielka sørget for utligningen i det 44. minuttet, og sørget for at lagene gikk til pause med poengdeling. Det resultatet stod seg til det gjenstod syv minutter av ordinær tid, da dommer Jon Moss nok en gang pekte på straffemerket. Leighton Baines tok ansvar fra elleve meter, og sørget for at hjemmelaget tok alle tre poengene.

- Jeg håper dette vil gi oss selvtillit. Spillerne gjorde det bra i dag, de sto på. Jeg må gi kreditt til dem, sa Everton-manager David Moyes til TV 2. - Vi fortjente noe etter denne kampen, men jeg er skuffet over målene vi slapp inn, som kom etter et frispark og et billig straffespark, sa Wolves-manager Mick McCarthy.

Fulham holdt nullen uten Riise

Fulhams Brede Hangeland startet kampen borte mot Sunderland uten lagkamerat John Arne Riise. Nordmannen stod over oppgjøret, etter å ha fått en sønn bare timer før avspark. London-laget klarte likevel å holde unna mot Sunderland, mye takket være en god Mark Schwarzer i mål.

Kampen hadde en rekke målsjanser, men ingen av lagene maktet å putte ballen i nettmaskene.

Sunderland-manager Steve Bruce har aldri slått Fulham, og hadde følgende å si etter kampen:

- Vi må være ærlige. På denne tiden i fjor hadde vi (Darren) Bent og (Danny) Welbeck, og begge to spiller for England nå, så det er krevende å erstatte dem, sa Bruce til Sky Sports.

- Vi spilte bra i deler av kampen, og var dominerende mot slutten, men vi mangler den siste finishen, som er å score mål, konstaterte Bruce.

Sesongens niende tap

Verre gikk det for bunnlaget Bolton, som møtte West Bromwich borte. Bolton-målvakt Jussi Jääskeläinen måtte kapitulere da venstrevingen Jerome Thomas rundet han allerede et kvarter ut i kampen. Ivan Klanic utlignet på straffespark minutter senere, men Shane Long sørget for at hjemmelaget stakk av med alle poengene.

- Det var en meget god kamp av oss. Vi dominerte kampen, og jeg skulle gjerne sett oss score flere, sa WBA-manager Roy Hodgson

Bolton tok en sterk 5-0-seier mot Stoke før landslagspausen, og manager Owen Coyle var skuffet over at ikke hans lag spilte bedre i dag.

- Det er skuffende etter en fantastisk prestasjon før pausen. Vi hadde sjansen til å nærme oss midten av tabellen, og vi lot den gå fra oss i dag, sa Coyle ifølge Sky Sports.

Les også

  1. John Arne Riise fikk en sønn

  2. &laquo;Uslåelige&raquo; Newcastle måtte kapitulere

  3. Hernández reddet United nok en gang

  4. Van Persie fortsetter å herje

Les mer om

  1. Engelsk fotball