Fotball

Gaute Larsen: - En fotballtrener blir aldri utlært

Gaute Larsen elsker fotball. Selv etter 25 år som trener føler Bryne-sjefen et brennende engasjement for ballidretten, og mener han ennå har mye å gi.

- Jeg tenker fotball store deler av døgnet, og har aldri vært lei. Men det hender det er ting du har lyst til å fortelle omgivelsene, men som du må holde inne. Slik er en treners hverdag, sier Gaute Larsen.

BRYNE: - Det er rart hvordan mennesker utvikler seg. Da jeg overtok som hovedtrener i Stabæk i 2001, etter mange år som Anders Linderoths assistent, følte jeg meg både klar og kapabel. Og det var jeg også, men jeg innser jo at jeg har utviklet meg utrolig mye som trener på de årene som er gått siden da. Jeg ser på meg selv som en langt bedre og mer erfaren trener nå, og ennå er jeg ikke utlært. Blir man egentlig det som trener? Fotballen utvikler seg hele tiden, hvordan ser for eksempel trendene ut om fem år? Det opptar meg mye, og jeg tenker fotball store deler av døgnet, ikke bare på treningsfeltet. Når kona er på Østlandet i ukedagene, og jeg tilbringer tiden på Bryne, går mye av kveldene til tanker om laguttak, taktikk og spilleres individuelle behov, sier Larsen.

Les hele saken med abonnement