Fotball

Manchester City til ligacupfinale etter målfest

Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City.

  • NTB

BRISTOL CITY - MANCHESTER CITY 2–3

Den suverene serielederen i Premier League er ute etter fire titler.

Laget henger med både i mesterligaen og FA-cupen, men laget som har bare 18 baklengsmål på 24 seriekamper slapp inn tre på to kamper mot motstanderen fra mesterskapsserien.

– Vi spilte en fantastisk kamp til vi ledet 2-0, men så mistet vi kontrollen. Slike kamper er ikke over før de faktisk er over, sa Guardiola etter tirsdagens returkamp.

– Dette var en lærepenge foran helgens FA-cupkamp i Cardiff og spesielt før cupspillet i mesterligaen.

Les også

Agüero herjet for Manchester City - jubilerte med hat trick

Punktert

Det så lenge ut til å gå mot en målløs 1. omgang på Ashton Gate, men to minutter før hvilen gjorde Leroy Sane 1-0. Hördur Magnússon prøvde å skjerme ballen ut, men Bernardo Silva vant den fra ham og fant Sane. Skuddet gikk inn via en forsvarer.

Sergio Agüero gjorde hattrick mot Newcastle i helgen, og tirsdag satte han 2-0-målet fem minutter ut i annen omgang. Med det forsvant eventuelle nerver blant de lyseblås supportere. Alle regnet med at kampen var punktert.

Hjemmelaget, som slo ut Manchester United i kvartfinalen med et overtidsmål, måtte nemlig score tre mål for å ta igjen gjestenes 4-1-ledelse.

Les også

Sanchez klar for United: – Jeg kunne ikke avslå sjansen til å jobbe med Mourinho

Siste spark

Bristol City ga ikke opp, og Marlon Pack reduserte i det 64. minutt etter en dårlig klarering av John Stones.

På overtid klarte forsvareren Aden Flint å utligne til 2-2, men laget blottla seg i jakten på et sensasjonelt tredje mål, og Kevin De Bruyne satte 3-2-målet med kampens siste spark på ballen, og City var klar for finale.

– Dette handler ikke om meg, men om at klubben vår prøver å klatre til et nytt nivå. Jeg vet vi vil bli bedømt ut fra trofeene vi vinner, men vi er fornøyd med det vi har prestert, sa Guardiola.

I finalen 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som blir motstander for Guardiolas menn. Den semifinalen avgjøres onsdag, og det står 0-0 mellom de to rivalene etter første kamp.

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester City
  3. Sergio Agüero