Fotball

Dobbeltrollen dobbelt så vanskelig

<p>RBK er frustrerte over Sverige. Sverige er frustrerte over RBK. Erik Hamrén er frustrert over begge.</p>

TRONDHEIM 20090923.Hjemmelagets trener, Erik Hamrèn, på sidelinjen under den utsatte eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Tromsø på Lerkendal stadion i Trondheim onsdag kveld.Foto: Ned Alley / SCANPIX
  • Ole K. Sagbakken
    Ole K. Sagbakken

Til tross for 11 seriekamper uten tap hersker det alt annet enn idyll på Lerkendal.

Jo da, han har gått inn i det helt frivillig, Erik Hamrén. Til syvende og sist var det han som takket ja til Sverige i fjor. Og til syvende og sist er det slik at en mann som jobber på kontrakter, skal klare å forholde seg profesjonelt til dem.

Men det kan uansett ikke være enkelt å være Erik Hamrén om dagen.

  • Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben HER!

Alle er frustrerte

På den ene siden har han en arbeidsgiver som er svært interessert i å erstatte ham så fort som mulig. På den andre siden har han en annen arbeidsgiver som ikke virker overvektig interessert å hente ham før de absolutt må.

Resultat: en frustrert klubb, et frustrert landslag, en meget frustrert trener og en spillergruppe på Lerkendal som nå sitter med enda flere spørsmål vedrørende framtida.

Riktignok på et lag som nekter å tape. Men som etter en ujevn periode trenger engasjement for å finne tilbake til den underholdende fotballen, ta igjen de fem poengene opp til Tromsø og ikke minst: som snart skal ut i sin viktigste mesterligakvalik noensinne.

Årsaken til støyen er penger. Da Sverige hentet Hamrén i fjor høst, følte RBK-ledelsen at det svenske forbundet, med president Lars-Åke Lagrell i spissen, opptrådte arrogant. I forhold til selve saken – og i forhold til økonomi. Likevel kom partene til enighet, mest av alt fordi Hamrén så sterkt ønsket jobben selv. Avtalen sa at Hamrén blir på Lerkendal til 1. september i år, før han flytter til Stockholm på permanent basis. I avtalen var det også lagt inn «vinduer» som kunne slippe Hamrén før september – mot en viss pengesum.

Les også:

Opptrer arrogant

Det siste av disse «vinduene» er 1. juni. RBK ønsker å benytte seg av dette, for å skape ro inn mot mesterligasommeren. Og etter det Adresseavisen erfarer er prislappen svenskene må betale, en drøy million kroner. Men da Nils Skutle og Trond Alstad tirsdag møtte Sveriges generalsekretær Mikael Santoft, var svaret blankt nei, blant annet for at det var RBK som kom med utspillet, og ikke fotballforbundet selv. Svenskene ønsker ham derfor gratis, og nå nøler RBK med å senke kravet de ble enige om i fjor høst.

Nettopp fordi de føler svenskene opptrer arrogant.

I denne skvisen sitter altså Hamrén. Under et svensk forbund som utad ikke viser det engasjementet man burde forvente når en ny landslagstrener skal bygges opp mot en viktig EM-kvalik. Og under en RBK-ledelse som har sagt klart fra at de ønsker en ny løsning fra 1. juni.

Web-TV:

Det er ingen tvil om at treneren misliker det. Hamrén føler han sitter igjen med svarteper. Da skal det mye positiv energi til for å klare å nullstille seg inn mot en spillergruppe som ser ut som like store spørsmålstegn, som han selv.

I går ledet en tydelig preget Hamrén RBK til 2. runde av cupen, søndag er det hjemmekamp mot Hønefoss. Det beste svaret han nå kan gi omgivelsene, er å vise at han er så motivert for dobbeltrollen, som han selv tidligere har uttalt.

Erik Hamrén har snakket om «attityd» fra dag én. Nå er det tid for å vise det. Ellers kan det bli en kaotisk sommer på Lerkendal.

Hvis da ikke RBK likevel går med på svenskenes krav. Og slipper ham gratis.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien