Fotball

Cecilie lar seg ikke affisere av Hjelmseth-bråket

Norges 19-årige keeper klar for å stoppe Sverige

Norges trenere Geir Hansen (t.v.) og hovedtrener Roger Finjord har valgt å satse på 19-årige Cecilie Fiskerstrand fra Sula utenfor Ålesund som førstekeeper i OL-kvalifiseringen. Det har ikke hovedpersonen noe imot! Og Fiskerstrand kan forvente 90 travle minutter mot de svenske favorittene. Kampen starter klokka 19 onsdag, på klubben Excelsiors stadion i Rotterdam. Nils Harald Ånstad

 • Helge Skuseth

Cecilie Fiskerstrand er kun 19 år gammel, og er jenta som skal stoppe svenskene i dagens uhyre viktige OL-kvalifiseringskamp i fotball for damer.

Men hun kunne kanskje ha ønsket seg en litt bedre opptakt til kvalifiseringen i Nederland, der også Nederland og Sveits er mostandere. Og der kun vinneren havner i OL i Rio.

For trener Roger Finjord unnlot å ta ut keeperveteranen Ingrid Hjelmseth i troppen, og begunnet dette med at Hjelmseth hadde meldt forfall på grunn av skade.

Les også

Klarer du å rydde opp i mini-FIFA, Svendsen?

Noe hun selv har benektet på det sterkeste. Hun ønsket å bidra i Nederland, og sitter nå hjemme og er litt smågrinete.

Offensiv

Hødds sportslige utviklingsleder Geir Hansen er Roger Finjords assistent på damelandslaget, og dagen før svenskekampen ønsker han ikke å fortsette debatten om Hjelmseth. Men Cecilie Fiskerstrand snakker han gjerne om!

– Cecilie har overhode ikke latt seg affisere av den smule støyen som har oppstått rundt keeperuttaket. Hun virker offensiv i hodet sitt, og sier hun gleder seg veldig til kampene. Hun er rolig og i godt humør, og vi stoler hundre prosent på at hun gjør jobben sin, sier Hansen på telefon fra Rotterdam.

Tre keepere er uttatt, og to av dem er fra Sunnmøre. Utenom Fiskerstrand er også ålesundsjenta Josefine Ervik uttatt, begge de to har en fortid i Fortuna.

Les også

Her er Gyasi i Aafk-drakten: - Sjansene for god sesong stiger kraftig

Ingen rutine

Av de tre keeperne i troppen har Fiskerstrand seks A-landskamper — de to øvrige har null!

– Vi har tro på det uttaket vi har foretatt, og slik blir det, fastslår Hansen.

Sverige er favoritt til å vinne kvalifiseringen, og det er uhyre viktig for Norge ikke å tape denne første kampen mot dem.

– Vi tenker kun på å vinne! Og jeg mener ærlig og oppriktig at det laget vi har her nede er godt nok til å toppe pulja. Ikke minst gleder det oss at våre to spisser Ada Hegerberg (fra Sunndalsøra) og Caroline Graham Hansen begge er i meget godt slag. De kan skape trøbbel for alle forsvar, tror Geir.

– Det er lenge siden Norges damer har slått Sverige i en viktig kamp?

– Det er mulig det, men sånt noe aner jeg ingenting om. Det er onsdagskvelden som gjelder, og der har vi ikke tenkt å tape!

 1. Les også

  Aftenpostens tabelltips - 12. plass: Lillebror Riise fra utstøtt til kaptein og brobygger

 2. Les også

  TV 2 gjør det dyrere å se fotball fra i dag

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Landslagskeeperen: - Liten trøst at jeg sto bra

 2. FOTBALL

  Fiskerstrand ladet opp til skjebnekampen i Amsterdam

 3. FOTBALL

  Prolaps i ryggen: Cecilie Fiskerstrand mister EM-kvalliken

 4. FOTBALL

  Ørn-keeperen kan takke et gnagsår for at OL-drømmen lever

 5. FOTBALL

  I over fem år har hun vært reserve. Nå blir Cecilie fra Langevåg førstekeeper på landslaget.

 6. FOTBALL

  Mykjåland-straffe sendte Norge til topps i EM-kvalifiseringen