Fotball

NFF-styret samles – skal vurdere generalsekretærens habilitet

Fredag samles styret i Norges Fotballforbund (NFF) for å vurdere generalsekretær Pål Bjerketvedts habilitet i forhandlingene med Erik Loe.

Styret i Norges Fotballforbund skal fredag vurdere generalsekretær Pål Bjerketvedts habilitet i forhandlingene om oppreisningen til Erik Loe.
  • NTB

Det skriver VG.

I juni blåste fotballtidsskriftet Josimar Bjerketvedt som kilde i forbindelse med en klagesak til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Ifølge Josimar skal Bjerketvedt ha fortalt at Erik Loes håndtering av en sponsorsak var årsaken til at Loe ikke lenger er kommersiell direktør i fotballforbundet. Loe er i dag seniorrådgiver i NFFs kommersielle avdeling.

Forrige uke ble det klart at Loe ville få oppreisning. Etter press fra blant andre flere politikere, bekreftet NFF tirsdag at summen på oppreisningen er på 150.000 kroner.

Les også

  1. NFF-topp får oppreisning etter «Josimar-saken»

  2. John Arne Riise oppfordrer til brudd på koronareglene i breddefotballen

Erik Loe har fått 150.000 kroner i oppreisning av NFF.

Generalsekretær Bjerketvedt bekreftet til TV 2 forrige uke at han var med i forhandlingene om oppreisningen. Det har ført til spørsmål om habilitet i saken.

– Styret har behov for å ta stilling til spørsmålet om habilitet. Det tar nødvendigvis litt tid å samle styret – i løpet av dagen skal vi ha et svar klart, sier kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen i NFF til VG.

Les mer om

  1. Norges Fotballforbund (NFF)