Fotball

Billettkaos før Champions League-finalen: – Opptil hundre nordmenn er svindlet

UEFA og spansk politi advarer supportere mot «vakter» som vil forsøke å stjele billetter.

Spansk politi utenfor finalearenaen Wanda Metropolitano i Madrid.
  • Marius Dahl

Lørdag kveld barker Liverpool og Tottenham sammen til det som kan bli en fyrverkeri av en Champions League-finale på Atletico Madrids hjemmebane, Wanda Metropolitano, i Madrid.

De to engelske supportergrupperingene har gledet seg i nesten en måned siden de slo ut Barcelona og Ajax i to vanvittige semifinaler.

Tilsammen har de to klubbene fått 33.000 av de totalt 68.000 billettene til finalen i den spanske hovedstaden. Med andre ord: Litt over 16.000 billetter hver.

Trykket har naturligvis vært enormt for å være blant de heldige som får komme inn og – dessverre – har ulovlige svartebørsbilletter til over 40.000 kroner florert igjen.

Som om ikke det er nok, så har priser på fly og hotell til og i den spanske hovedstaden økt betraktelig. Å få en billig overnatting i Madrid er det bare å glemme.

  • BAKGRUNN: Spinnville priser under Champions League-finalen: – Har aldri sett maken

– Hundrevis av nordmenn er rammet

Både Liverpool og Tottenham har utestengt supportere for salg av mye dyrere billetter enn de ble kjøpt for.

Mange nordmenn skal også ha blitt svindlet før finalen.

– Jeg vet personlig om over hundre nordmenn som er blitt svindlet for billetter til denne kampen. Nordmenn som har solgt billetter de aldri har hatt. Ren svindel, hevder daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen.

– Heldigvis er det kjente navn, så vi håper det blir forfulgt av politiet, fortsetter han.

Torsdag bekreftet politiet i Finnmark at én person er siktet for å ha lurt flere norske Liverpool-supportere.

– «Vakter» vil prøve å stjele billetter

Som om ikke skyhøye priser for potensielt falske billetter er nok: Nå advarer det europeiske fotballforbundet (UEFA) og spansk politi mot en ny trussel: Falske vakter som har som mål å stjele billetter.

Det skriver BBC.

– Supportere må ikke vise billetter til fremmede eller folk som kan ha på seg falske vester. De kan støte på deg på vei til stadion, utenfor offisielle sikkerhetskontroller, sier UEFA i en offisiell uttalelse.

Hansen har også hørt om folk som har vist billetter til falske vakter, for så å miste de til «vaktene», som har stukket av.

Liverpool Echo-journalist James Pearce advarer også reisende Liverpool-fans på sin Twitter-konto.

– Viktig advarsel for LFC-fans fra politiet i Madrid. Enkelte gjenger planlegger å stjele finalebilletter ved å ikle seg falske vaktuniformer. Falske vester, billett-skannere og akkrediteringer er blitt beslaglagt. Vis kun billetter på tydelig merkede UEFA-soner, skriver Pearce.

Men billettkaos, svindelforsøk og dyre reiser til tross: Stemningen i Madrid rapporteres som god.

– Været er bra, nesten litt for varmt, og stemningen her nede er god. Alle koser seg og det ligger an til en bra oppladning. Vi gleder oss til kamp, selv om det er nerver, sier Hansen.

Som selv har billett. Gjennom offisielle kanaler.

Les mer om

  1. Champions League
  2. Liverpool FC
  3. Tottenham Hotspur FC