Fotball

Ronny Johnsen blir trener i gamleklubben

Den tidligere Manchester United-stjernen Ronny Johnsen skal trene fotballaget FK Eik Tønsberg fra neste sesong, melder Tønsbergs Blad.

Ronny Johnsen blir førstelagstrener i FK Eik Tønsberg fra neste sesong.
  • NTB

Midtstopperbautaen med 62 landskamper er nå blitt 50 år og tar fatt på sin første trenerjobb i en fotballklubb. Han har vært tilknyttet Wang Toppidrett de siste årene.

– Jeg har sittet i styret i FK Tønsberg en stund, og det var med en tanke på å drive litt mer med fotball igjen. Nå har jeg vært i Wang-systemet i mange år, og jeg kjente at suget etter å ta en trenerjobb var til stede, sier Johnsen til lokalavisen.

Sammen med Christopher Barland skal han lede A-laget i FK Eik Tønsberg, som blir en sammenslåing av klubbene Eik-Tønsberg og FK Tønsberg fra neste år.

Les også

Solskjær ble overrasket i Nederland: – Det verste jeg har sett på lang tid

Også flere tidligere Tønsberg-profiler, som Per Egil Swift og Fredrik Kjølner, blir å finne i klubbens trenerapparat.

Ronny Johnsen kommer fra Stokke i Vestfold og spilte for Eik-Tønsberg tidlig i karrieren før han gikk til Lyn i 1992. Senere spilte han for Lillestrøm, Besiktas, Manchester United, Aston Villa, Newcastle og Vålerenga.

I United vant han Premier League tre ganger, i tillegg til én mesterliga- og en FA-cuptittel.

– Jeg har vært heldig, hatt mange dyktige trenere og har kunnet hentet inspirasjon fra mange, sier Johnsen, som blant annet har hatt selveste Alex Ferguson som sjef.

Les mer om

  1. Ronny Johnsen
  2. Norsk fotball