Fotball

Chelsea svarte rivalene: Her jubler Hazard for sesongens første

Den belgiske stjernen sikret tre viktige poeng.

Eden Hazard scoret kampens eneste mål for Chelsea mot Bournemouth. Foto: TOBY MELVILLE

Bournemouth - Chelsea 0–1

Chelsea sløste med store sjanser borte mot Bournemouth lørdag, men klarte seg med det ene målet fra Eden Hazard i annen omgang og vant 1-0.

Et sjansesløseri uten like endte til slutt med mål og tre poeng for Chelsea. En forsvarsfeil og Eden Hazards første mål i serien for sesongen var alt London-laget trengte.

Det var ikke mangel på sjanser som gjorde den første omgangen målløs. I perioder var det et stormløp mot Bournemouth-keeper Asmir Begovic og smått utrolig at bortelaget ikke fikk ballen mellom stengene.

Les også

  1. Serieleder Manchester City fosser videre – vant på bortebane

  2. Liverpool slo tilbake etter stortapet

Álvaro Morata kom blant annet alene gjennom to ganger, Begovic stoppet mesterlig det ene forsøket, mens spanjolen satte ballen like utenfor på det andre.

– Helt utrolig

Etter 28 minutt fikk Morata ballen i mål, men dommer Pawson mente César Azpilicueta var i offside og forstyrret Begovic. Målet ble derfor ikke godkjent, uten store protester.

– Det har vært en kanonade mot Bournemouth-målet. Utrolig at de ikke har fått uttelling, sa Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Det skulle bare ta seks minutter av annen omgang før Begovic måtte kapitulere mot sitt gamle lag.

Morata fant Eden Hazard, som kom alene gjennom på venstresiden etter en stygg miss av Simon Francis, som både sked og misset stygt.

Belgieren banket inn sitt første mål i Premier League for sesongen i korthjørnet, et skudd Begovic burde hatt mulighet på.

Bournemouth under streken

Annen omgang ble langt fra så sjanserik som den første. Chelsea hadde styringen, men kom ikke til store målsjanser.

Bournemouth uten en ryggplaget Joshua King mistet også to nye angrepsspillere med skade. Først måtte Jermain Defoe ut i pausen, så tok Junior Stanislas seg til låret og gikk av banen etter en time spilt.

Innbytter Jordon Ibe var positivt framgå ved flere anledninger, og var nærmest utligning for vertene med et langskudd Thibaut Cortouis bokset ut til corner.

Steve Cook kom til en brukbar mulighet på overtid etter en avslutning fra 15 meter, men Cortouis hadde kontroll.

Chelsea trygget inn 1-0 seieren og er nå nummer fire i Premier League, ett poeng bak Tottenham og med like mange poeng som Arsenal

Bournemouth har hatt en svært tung start på sesongen og er nest sist med sju poeng.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City35255572264680
2Manchester United342010467363170
3Chelsea351810755322364
4Leicester City351961063432063
5West Ham United351771155451058
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Chelsea FC
  2. AFC Bournemouth
  3. Premier League
  4. Eden Hazard