Fotball

Her er Ranheims ønskeliste i 2012

<p>Disse åtte spillerne vil Ranheim ta kontakt med i jobben for å forsterke laget til neste sesong.</p>

ranheim - nybergsund 4-1trener åsmund bjørkan
  • Eirik Fardal
    Eirik Fardal
    Sportssjef

I går avsluttet Ranheim 2011 med en sterk borteseier i Mjøndalen. 2012-forberedelsene har imidlertid vart en god stund allerede.

– Totalt jobber vi med å hente inn syv-åtte spillere neste sesong , sa Ranheims sportslige leder Stig Winsnes til Adresseavisen for et par uker siden.

Siden har han vært i nye møter med samarbeidsklubben RBK, han har hatt nye diskusjoner med trener Aasmund Bjørkan og han har rukket å skaffe seg enda bedre oversikt over lokale 2. divisjonsspillere.

Nå har han prioriteringen klar foran 2012-sesongen.

  • Vi følger Ranheim: Siste nytt om klubben her

Snakket med Tronseth

– Vi har en liste med navn som er veldig interessante. Vi har ikke penger til å kjøpe spillere, men majoriteten av navnene er Bosman-spillere, sier Winsnses.

Det er allerede kjent at Molde-stopper Christian Steen er ønsket. Han flytter hjem til Trondheim. Også Haugesund-spiller Are Tronseth flytter hjem. Ranheim har allerede vært i kontakt med midtstopperen.

Spiss Rune Ertsås spiller i dag i danske Vejle. Backen Ole Kristian Kråkmo var i Ranheim i fjor, men har i år spilt i Haugesund. Stopper Karl Morten Eek og midtbanemann Thomas Rønning er begge i Bodø/Glimt, mens Eirik Erlandsen (forsvar) og Petter Larsen (midtbane) spiller i Alta.

– Vi er opptatt av å bevare den identiteten vi har bygget opp. Vi er åpen for spillere utenfor Trøndelag også, noe Mads Reginiussen (Alta) og Andreas Lindberg (Sverige) er eksempler på , sier Winsnes.

– RBK-samarbeidet vil fortsette. Vi har hatt positive møter i hele år, og spillerutvekslingen kan bli enda tettere neste år. I utgangspunktet håper vi at vi får et tilfang på 2-4 spillere derfra. I tillegg kommer vi til å invitere flere lokale 2. divisjonsspillere til å trene med oss i november og desember, forklarer han.

Statistikksenter 1.divisjon:

Ønsker lånetrioen

I går avsluttet Ranheim med en ellever hvor åtte spillere har kontrakt ett år til. Det samme gjelder trioen som startet på benken. I kontrast til fjoråret, hvor Winsnes og co måtte forhandle med så å si alle i a-stallen om ny kontrakt.

Likevel trengs forsterkninger: Osei Owiasu og Gjermund Åsen er begge RBK-eiendom, og vender i utgangspunktet tilbake dit 1. januar. Mads Reginiussen er lånt ut fra Tromsø og skal prate med Per-Mathias Høgmo om veien videre. Ranheim ønsker trioen med videre.

Andrekeeper Eivind Bratseth flytter til Sør-Afrika, mens Vegard Volls kontrakt går ut til jul.

– Spillerne har grunn til å være stolte. Vi tok over 50 poeng, er mestscorende i divisjonen og ble nummer fire. Det har vært en veldig fin sesong, sier trener Aasmund Bjørkan.

Les også

  1. Sterk avslutning for Ranheim

  2. Asker rykket ned etter dramatisk avslutning

  3. Spiller for 500.000

Les mer om

  1. Fotball 1. div