Fotball

Deila etter uavgjort mot gamleklubben: – Større jobb å lage gullag av Godset enn av Vålerenga

Vålerenga-treneren var irritert over det han fikk servert av eget lag. Da betyr det lite hva motstanderen heter.

Vålerenga-trener Ronny Deila (t.h.) hilste på Godset-trener Tor Ole Skullerud før kampen. Dette var første gang Deila møtte gamleklubben som trener etter at han forlot Godset. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

ULLEVAAL: Strømsgodset dynket sin tidligere gulltrener Ronny Deila og hans Vålerenga i isvann da de gikk opp i 0–1 etter ett minutt og ti sekunder på Ullevaal.

VIF slo tilbake og sikret ett poeng. Men det hjelper ikke. Deila likte ikke det han så fra sidelinjen.

– Det var noe dødt over hele linjen hos oss i dag. Det må vi finne ut av. Det skal bli noe helt annet mot Lillestrøm lørdag, slår Deila fast.

41-åringen fikk se en relativt fartsfylt og underholdende start på 1. omgang. Men tempo, intensitet og sjanser dabbet av utover i kampen. 2. omgangen går ikke inn i historiebøkene med store bokstaver.

Høydepunkter Vålerenga-Strømsgodset 1–1

Les også

Vålerengens utligning irriterer Godset-treneren: – Jeg er forbannet

Tenkte ikke på Godset

– Vi var langt under det nivået vi har vært på tidligere i år. Resultatet er greit, men jeg er skuffet over prestasjonen vår, sier VIF-treneren til Aftenposten.

En aktiv Deila nede på sidelinjen var opptatt av å holde laget i gang.

– Sånn er jeg hele tiden. Men det var noe dødt over det, og da er det noe vi har gjort gjennom uken før kamp som har tappet for mye. Så det må vi ordne opp i nå, sier han.

I 2013 ledet Deila Strømsgodset til seriegull i Eliteserien. Jubelsesongen på Marienlyst gjorde at Deila etter hvert fikk muligheten til å være manager i Celtic.

Men spesielt å møte gamleklubben?

– Nei. Det er litt rart å treffe igjen noen av guttene jeg har vært sammen med tidligere. Men jeg tenkte ikke å mye på det mens kampen pågikk må jeg innrømme. Jeg var mer irritert over det vi presterte.

– Skulle du likevel gjerne hatt den seieren over nettopp Strømsgodset?

– Nei, det tenker jeg ikke på. Vi fortjente ikke noe mer enn 1–1.

Det ble en jevn kamp mellom VIF og Strømsgodset. Her sendes hjemmelagets kaptein Christian Grindheim i bakken av Godsets Jonathan Parr. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Vil ikke sammenligne jobbene

Han tok over et Strømsgodset som famlet litt i ingenmannsland, før 2008-sesongen. Men med Erik Espeseth på kontoret, Jostein Flo som sportssjef, og selv med treneransvaret i klubben, bygget de opp Godset til Norges beste lag.

Nå er Deila og Espeseth sammen i Vålerenga. Men Deila mener det ikke er mulig å trekke paralleller til de to klubbene.

– Vålerenga er kommet mye lenger enn slik ting var i Strømsgodset på samme tid. Det var en mye større jobb å lage gullag av Strømsgodset enn det er å trene Vålerenga nå. Men målet er å ende opp på samme sted. Så får vi se, sier han og trekker forsiktig på smilebåndet.

Det er såpass jevnt i serien at tre poeng, aller helst i flere kamper på rad, gjør at klatringen mot toppen bærer frukter.

Daniel Fredheim Holm mener det er grunnen til at Vålerenga trenger tid på seg før de er et topplag.

– Vi har et veldig bra toppnivå, men det varierer altfor mye. Vi må først vinne to-tre kamper på rad før vi kan begynne å snakke om noe som helst. Vi har spilt tre kamper på rad. Rosenborg var en bra kamp, vi fikk ett poeng, Tromsø var bra – vi fikk tre poeng. Så i dag var det en kamp hvor vi ikke var på. Skal vi bli et vinnerlag må vi tåle å vinne en kamp, og ikke bli fornøyd om vi spiller to gode kamper på rad. Litt sånn føles det i dag, sier Fredheim Holm.

Ronny Deila ledet Godset til seriegull i 2013. Den jobben som krevdes for å gjøre Strømsgodset til et topplag var større enn det som kreves i VIF, sier 41-åringen. Her fra gullfeiring i Drammen for fire år siden – med Stefan Johansen i bakgrunnen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt, NTB scanpix

Viktigere enn poeng

Strømsgodset kjenner presset. Det vet trener Tor Ole Skullerud. Hans lag har sanket 14 poeng på 13 forsøk. Det er for lite.

Men på Ullevaal mener Skullerud Godset var best.

– Prestasjonen var bra, jeg er godt fornøyd med måten vi gjennomførte kampen på, og det er kanskje viktigere enn det ene poenget, sier Skullerud.

– I mitt hode var vi det beste laget her, jeg synes vi fortjente alle tre poengene. Det er helt greit at det endte 1–1 med tanke på sjanser. Men i spill og i mye av det vi gjorde, synes jeg vi var minst på høyde med Vålerenga.

Det går opp og ned med drammenserne. Men denne gangen kom i hvert fall laget godt i gang i kampen. Det har ikke vært tilfelle i alle kampene i vårsesongen.

– Det hjelper ikke å blaffe til med en god prestasjon innimellom. Jeg vil ha en rekke med kamper som ser bra ut. Men dette var 90 minutter vi kan være bekjent av på bortebane. Det har vi søkt etter og det fikk vi til i dag, oppsummerer Skullerud.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Ronny Deila
  4. Vålerenga Fotball
  5. Strømsgodset IF