Fotball

Kane scoret igjen da Tottenham skuffet på bortebane

Harry Kane scoret sitt 26. seriemål for sesongen, men Tottenham måtte nøye seg med ett poeng borte mot Brighton.

Harry Kane scoret igjen, men det ble bare ett poeng for Tottenham mot Brighton.

BRIGHTON - TOTTENHAM 1–1

Kane viste sin målhunger da han et par minutter ut i 2. omgang hogg til da Son Heung-min jaget en avslutningsmulighet for seg selv. Via en motspiller på streken endte ballen i nettet.

Dermed ledet Tottenham bortekampen og lå an til å revansjere helgens hjemmetap mot Manchester City. Imidlertid hadde Tottenham-spillerne så vidt jublet ferdig da Serge Aurier noe klønete felte José Izquierdo i feltet, og Brighton fikk straffespark.

Les også

Manchester Uniteds fadese gjorde Manchester City til ligamestere: – Pinlig

Hugo Lloris hadde hånden på skuddet fra Pascal Gross, men skuddet var for hardt, og hjemmelaget kunne juble for utligning.

– Det var en vanskelig kamp. Vi skapte sjanser, men ikke mange nok til å vinne. Vi er skuffet, for vi hadde planer om å vinne i dag, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Holdt unna

Tottenhams ledermål kom som en følge av lagets høye press. Pascal Gross ga lagkameratene trøbbel med en bakoverpasning, og Gaëtan Bong mistet ballen til Song, som også lurte Lewis Dunk på dødlinja.

Sørkoreaneren prøvde å få vinkel til å avslutte selv, men fikk ballen litt langt foran seg, og da slo Kane til.

Son sto for gjestenes eneste store sjanse i første omgang. Keeper Mathew Ryan kastet seg og slo skuddet hans unna på overtid i omgangen.

Les også

Salah scoret igjen. Nå er han i gjevt selskap med to Liverpool-legender.

På stillingen 1-1 hadde Christian Eriksen og Erik Lamela sjanser til å avgjøre for Tottenham mot slutten, men vertene holdt unna.

Poengtapet betyr at Tottenham på fjerdeplass er to poeng bak Liverpool på plassen foran når begge lag har fire kamper igjen å spille. Chelsea på femteplass er åtte poeng bak med fem kamper igjen å spille og øyner kanskje et ørlite håp om mesterligaplass.

Viktig poeng

Brighton har på sin side nå åtte poengs forsprang til nedrykksstreken og styrer mot ny kontrakt.

– Dette var veldig viktig for oss. Vi viste stor karakterstyrke og beviste at vi kan ta poeng i hvilken kamp som helst, sa Gross til Sky Sports.

– Dette var et steg i riktig retning. Mest fornøyd er jeg med karakterstyrken spillerne viste ved å slå tilbake på den måten etter det målet vi slapp inn, sa Brighton-manager Chris Hughton.

– Mot de store lagene må man gi alt, og de straffer deg om du ikke er på topp hele tiden.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Tottenham Hotspur148151617-125
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Brighton & Hove Albion FC
  4. Harry Kane