Fotball

Blir det nytt målkalaas?

<p>Han aner ikke hvem motstanderne på Skottland og Makedonia er. Scoringsmaskinen Klaas-Jan Huntelaar vet bare at han er ustoppelig.</p>

Netherlands' Klaas-Jan Huntelaar (R) kisses the match ball in the goal net as he celebrates his goal watched by Romania's goalkeeper Bogdan Lobont during their Group C Euro 2008 soccer match against Romania at the Stade de Suisse stadium in Bern, June 17, 2008. REUTERS/Eddie Keogh (SWITZERLAND) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY
  • Arild Sandven

Direkte NÅ: Nederland — Skottland

25-åringen er blitt varm i trøya i La Liga med åtte mål i de seks siste kampene for Real Madrid, og sørget for utligningsmålet til 1-1 da han var innbytter i privatlandskampen mot Tunisia i februar.

Men han vet ikke hvordan morgendagens motstander Skottland spiller, hva de har prestert i det siste eller hvem han skal bryne seg mot.

– Jeg kjenner keeperen som er i Sunderland (Craig Gordon), men har hørt han kanskje ikke skal spille mot oss. Og jeg har vel hørt noen andre navn, men vet ikke mye om laget, innrømmer spissen som overtar langtidsskadede Ruud van Nistelrooys rolle på topp hos «Oranje».

På vei mot VM

To programmessige seire hjemme i Amsterdam mot Skottland i morgen og Makedonia onsdag sender Nederland opp i 15 poeng av 15 mulige.

Det vil langt på vei sikre Bert van Marwijks mannskap VM-plassen i Sør-Afrika neste sommer, og være en fordel for Drillos Norge i kampen om annenplassen som kan gi playoffkamper.

Bruker begge bein.

Klaas-Jan Huntelaar har markert seg som storscorer i mange år, ledet Nederland til gull i U20-EM i 2006 og har 11 landslagsmål etter 19 kamper..

Han scorer med begge bein og med hodet, og har goalgetterens spesielle evne til å være på rett plass inne i straffefeltet. Arjen Robben har allerede advart skottene om at lagkameraten hans i Real Madrid er i knallform.

–Han er helt utrolig, alltid i riktig posisjon, sier Robben.

Vraket i Mesterligaen

Huntelaar dro fra Nederland med det selvfølgelige kallenavnet «The Hunter» og er dermed blitt «El Cazador» i Spania. Måljakten gikk trått de første ukene i Real Madrid, der han også ble vraket til Champions League fordi klubben måtte velge mellom ham og den defensive midtbanemannen Lassana Diarra.

Men etter åtte mål i de siste seks seriekampene, er den nederlandske nykommeren i gang. Han måtte lide seg gjennom Reals 0-5-tap borte mot Liverpool.

–Det var ikke lett å se den kampen, men nå er skuffelsen over. Jeg har kommet til Madrid for å være der i flere sesonger, og nå tenker jeg bare på å vinne ligaen, fastslår den tidligere Ajax-spissen.

6-0 sist...

Sist nederlenderne hadde Skottland på besøk, i november 2003 – sto det 0-1 etter første kamp i playoff for EM i Portugal. Det endte 6-0, etter tre van Nistelrooy-mål.

– Alle i Holland husker 6-0-kampen. Jeg så den på TV, men det er lenge siden nå og vi kan bare se fremover. Får vi det riktige resultatet her, er det et langt steg mot VM, forsikrer Klaas-Jan Huntelaar.

Klaas-Jan Huntelaar:

_Født: 12. august 1983 i Voor-Drempt, Nederland.

Høyde/vekt: 186 cm/80 kg.

Klubb: Real Madrid siden januar i år, overgangen verdt 27 millioner euro – ca. 245 mill. kroner. Har kontrakt til 1. juli 2013. Tidligere klubber: De Graafschap, PSV Eindhoven, AGOVV Apeldoorn, Heerenveen, Ajax.

Meritter: Toppscorer i nederlandsk Eresdivisie 2005/06 og 2007/08 – Europas toppscorer i 2006 med 33 mål på 31 kamper for Heerenveen og Ajax.

A-landslaget: 19 kamper, 11 mål._

Dagens VM-kvalifiserinskamper (resultatservice):

**Ferdigspilt:

Russland - Aserbajdsjan 2-0**

Wales - Finland 0-2

Luxembourg - Latvia 0-4

Armenia - Estland 2-2

Moldova - Sveits 0-2

Nord-Irland - Polen 3-1

Israel - Hellas 1-1

Kypros - Georgia 2-1

Romania - Serbia 2-3

Malta - Danmark 0-3

Tyskland - Liechtenstein 0-4

Albania - Ungarn 0-1

Slovenia - Tsjekkia 0-0

Litauen - Frankrike 0-1

Montenegro - Italia 0-2

Nederland - Skottland 3-0

Irland - Bulgaria 1-1

Belgia - Bosnia-Herzegovina 2-4

**21.45:

Portugal - Sverige**

**22.00:

Spania - Tyrkia**

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball