Fotball

Agenten: - Johansen kan forsvinne i vinter

Stor interesse fra utenlandske klubber for Godsets midtbanejuvel.

Stefan Johansen på Gardermoen før avreise til København.
  • Kjetil Flygind
    Kjetil Flygind

Søndag kronet Stefan Johansen en strålende sesong på midtbanen til Strømsgodset med å vinne seriegull. 22-åringen fra Vardø har vært en av Godsets aller viktigste spillere denne sesongen, og han kan ha spilt sin siste kamp i Godset-drakten.

For agent Tore Pedersen bekrefter overfor Aftenposten at det er en rekke klubber som følger Johansen svært tett.

Mange klubber

— Det er mange klubber som følger ham, men foreløpig er det ikke noe konkret. Og det er snakk om klubber i utlandet. Det er ikke aktuelt for Stefan å bytte klubb i Norge. Der er det Strømsgodset som er klubben hans, sier Pedersen.

Midtbanespilleren, som blant annet danset inn Godsets 2-0-scoring mot Haugesund søndag, har spilt 27 kamper for seriemesterne denne sesongen, alle 27 fra start. Etter å ha spilt U21-EM for Norge i Israel i sommer, ser det nå ut til at han har etablert seg også på midtbanen til Per-Mathias Høgmos A-landslag. I dag er landslaget samlet i danske Herning i forkant av fredagens privatlandskamp mot Danmark.

Etter overgangen fra Bodø/Glimt før 2011-sesongen har finnmarkingen med den presise venstrefoten fått tillit under Ronny Deilas ledelse i Drammen. Tore Pedersen mener Johansen nå kan forsvinne fra klubben allerede i vinter.

Aktuelt i sommer

— Det kan han selvfølgelig gjøre. Det var aktuelt med en overgang i sommer også, og vil være det i det overgangsvinduet som kommer, og det neste etter det. Det handler om rett timing, sier agenten.

Ronny Deila uttalte etter at seriegullet var sikret at strategien til Godset er å selge på vinteren og kjøpe på sommeren. Og årets seriemester har vist at de evner å erstatte spillere som forsvinner år etter år.

- Hvordan er interessen for Johansen nå sammenlignet med i sommer?

— Det er som sagt mange klubber som følger ham, de har fulgt ham i hele høst. De har også vært tydelige på at de ville følge ham serien ut. Og de klubbene som er interesserte har kartlagt ham godt og vet hvilken spiller Stefan er. De ser at han har en bra fotballhjerne og har et stort potensial, sier Pedersen.

- Hvilke klubber er det snakk om?

— Jeg vil ikke kommentere noe rundt det. Det blir bare spekulasjoner, sier Pedersen.

Stefan Johansens kontrakt med Strømsgodset går ut etter neste sesong.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking86111761119
3Molde8512158716
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF