Fotball

To røde kort og store dommerfeil da Barca tapte kaoskamp

Barcelona tapte 2–1 mot ni mann.

Lionel Messi gikk av banen med scoring, men det ble til slutt tap mot Athletic. Foto: Alvaro Barrientos / TT / NTB Scanpix

Aritz Aduriz og Inaki Williams scoret hjemmelagets to mål i første omgang, men det var dommeren som spilte hovedrollen. Fernandez Borbalan overså det som var et klart straffespark til Barcelona og burde utvist målscorer Aduriz for et slag mot Samuel Umtiti i første omgang. Til sammen ble det delt ut ni gule kort, og i dramatiske sluttminutter fikk Athletic to spillere utvist. Begge fikk sitt andre gule kort.

Les også

Gladnyhet for norske fotballfans: FA-cupen blir vist på TV til helga

Barcelona klarte likevel ikke å utligne i Bilbao og er dermed avhengig av seier hjemme på Camp Nou for å sikre avansement til kvartfinalen i den spanske cupen.

Inaki Williams feirer 2-0-scoringen til Athletic Bilbao. Laget vant til slutt 2-1 over Barcelona. Foto: Alvaro Barrientos / Reuters / NTB Foto: Alvaro Barrientos / TT / NTB Scanpix

Hyllest

Hjemmelaget brukte tre minutter på å skaffe seg en tomålsledelse på San Mamés. Aduriz headet inn 1-0 fra bakre stolpe i det 25. minutt etter innlegg fra Raul Garcia. Det var 35-åringens åttende mål på 11 kamper mot Barcelona. Deretter doblet Inaki Williams til 2-0, da han klinket ballen i mål fra 11-12 meter etter en lekker flikk fra Aduriz.

Målene kom mellom hyllesten til den kreftopererte Athletic-spilleren Yeray Alvarez i det 27. minutt.

Les også

Slik er Norges nye hoppidol: Bor på gutterommet hos mamma, har høydeskrekk og tjente til satsing i kassa på Rimi

Rett før hvilen skulle Neymar blitt tildelt straffespark etter å ha blitt felt av Xabier Etxeita innenfor 16-meteren, men protestene fra Barcelona-spillerne resulterte bare i tre gule kort for munnbruk.

Messi-mål

Barcelona fikk scoringen sin sju minutter inn i andre omgang. Athletic-keeper Gorka Iraizoz burde hatt kontroll på frisparket fra Lionel Messi, men klarte bare å slå ballen i tverrliggeren før den snek seg over streken.

I det 74. og 80. minutt ble henholdsvis Raul Garcia og Ander Iturraspe utvist etter å ha pådratt seg sitt andre gule kort.

Med Messi, Neymar og Luis Suárez i spissen, presset Barcelona på for et utligningsmål i sluttminuttene, men selv ikke med to mann mer på banen, fant de en vei gjennom Athletic-forsvaret. Nærmest var Messi som traff stolpen langt ut i overtiden.

Returoppgjøret spilles 11. januar. Barcelona har vunnet den spanske cupen de to siste sesongene.

(©NTB)

Les mer om

 1. Barcelona
 2. Lionel Messi

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Barcelona i ryggen på Real Madrid

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Messis vidunderlige mål var ikke nok: Nå er Barcelonas stjernegalleri i trøbbel

 3. FOTBALL
  Publisert:

  38-årings spektakulære scoring senket Barcelona i serieåpningen

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Ble ikke straffet etter stygg stempling. Så ble Gareth Bale helt avgjørende.

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Barcelona ble mester i Spania etter Messi-scoring

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Messi tangerte legendarisk rekord da Barcelona-stjernene fikset seier