Fotball

Aalesund-sjefen: - Vi skjønner ikke hvor stort det kan bli

<p>Klubbdirektør Henrik Hoff mener Aalesund ved et avansement til gruppespillet oppnår sin tredje store milepæl på under ti år.</p>

Henrik Hoff i Nederland i forbindelse med Alkmaar - AaFK
  • 100% Sport

— Vi nådde en milepæl da vi slo Sandefjord i 2002 og rykket opp til eliteserien. Den andre milepælen vår var cupfinalen og gull i 2009. * Quiz: Fotballekspert? Ta dagens 12'er

I 2011 kan vi klar en tredje og enorm milepæl ved å komme til gruppespillet i Europaligaen.

Det spørs om jeg klarer å sove i natt, sa en spent klubbdirektør til Sunnmørsposten etter onsdagens pressekonferanse.

- Hvor stort hadde det vært for klubben å gå videre?

— Jeg tror ikke helt vi skjønner hvor stort det kan bli å spille i gruppespillet. Lille Ålesund og Sunnmøre er kjent for møbel, fiskeri, supply og båtbygging, så har vi en liten fotballklubb der oppe som over all forventning har kommet helt hit, sier en tydelig stolt Hoff.

  • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

Millioninntekter

Det å spille i Europaligaen er ikke like lukrativt som å spille i Champions League, men for AaFK kan det likevel bli gode penger.

— Det er vanskelig å si hvor mye det vil bety økonomisk for oss, men vi vet helt konkret at vi får minst 1 million euro (rundt åtte millioner norske kroner) for å komme til gruppespillet. Videre får vi penger for både seier og uavgjort, i tillegg til gode publikumsinntekter ved attraktive motstandere, sier han og advarer samtidig mot utgiftene som også vil komme.

— Vi vet også det er noen utgifter som venter. De kan bli ekstra store om vi må reise langt, og kanskje vi møter lag som har utfordrende supportere som må ha ekstra sikkerhetstiltak rundt seg, i tillegg til flere andre ting, sier AaFKs klubbdirektør.

Bragd

Utgangspunktet til AaFK er enkelt. Om man hindrer at AZ Alkmaar scorer i løpet av dagens kamp, blir det garantert gruppespill i Europaligaen denne høsten. Skulle nederlenderne ta ledelsen, må AaFK score for å kunne gå videre.

— Det vil være en enorm bragd om vi skulle slå ut AZ Alkmaar og ta oss videre til gruppespillet. Det var ingen i Norge eller Europa som på forhånd hadde forventet at vi skulle komme så nærme. Nå er det kun 90 minutter igjen og vi leder 2-1. Jeg tror nervene kommer sterkt når kvelden kommer, sier Hoff.

Slagplaner

AaFK-trener Kent Bergersen er klar på at det ikke er en umulig oppgave som venter AaFK.

- Det er ikke mer enn en uke siden vi slo dette laget 2-1 på hjemmebane, selv om det selvfølgelig er stor forskjell på å spille borte og hjemme. Jeg har veldig god tro på at de planene vi har lagt kommer til å fungere , sier han til Sunnmørsposten.

Han og Kjetil Rekdal har lagt flere slagplaner i forhold til hvordan torsdagens kamp utvikler seg. I Nederland forventes det at AaFK-laget kommer til å legge seg bakpå for å satse på kontringer.

Pressen fikk kun se de første 15 minuttene av gårsdagens trening, men vi tror AaFK stiller slik: Sten Grytebust - Enar Jääger, Jonatan Tollås, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland, Fredrik Carlsen, Fredrik Ulvestad, Demar Phillips, Michael Barrantes, Solomon Okoronkwo og Kjell Rune Sellin.

Livechat Alkmaar - AaFK

Les også

  1. &laquo;Kenta&raquo; venter tøft press

  2. - Her vinner dere aldri

  3. Alkmaar-trener dyttet AaFK-funksjonær

  4. Mjelde: - Blir som å få en ny spiller

  5. Aalesund-ving vurderer operasjon

Les mer om

  1. Europa League