Fotball

– Det er ikke noe nytt med Spania

<p><strong>INNSBRUCK:</strong> De gjorde det senest for to år siden. Slik mener de svenske spillerne at de skal slå Spania igjen i kveld.</p><p><strong>KAMPEN DIREKTE: <a href="http://fotball.itromso.no/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259615&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259615">Sverige — Spania 18.00</a></strong></p>

EURO 2008 M08 Salzburg Greece v Sweden 10/06/2008Zlatan Ibrahimovic (SWE) celebrate first goalSverige - HellasNorway only

 • Ole Kristian Sagbakken

16x9 thorkildsen sagbakken Foto: 100 % Fotball

Etter drømmestarten mot Hellas (2-0) tirsdag, venter en på papiret helt annen motstand for Sverige i kveld. Spania åpnet med å nedsable Russland 4-1, og kom med masse selvtillit til Innsbruck i går. Det passet nok også Cesc Fabregas, Marcos Senna og Carlos Marchena godt at pressekonferansen i stor grad handlet om Zlatan. I det siste har spanjolene fått foreberedt seg litt i det stille, og som Senna sa i går:

– Det har vært godt at vi har holdt en litt lavere profil i det siste. Vi vet at det blir en tøff kamp, men nå slår vi ikke så veldig ovenfra og ned, og det passer oss godt.

Så Spania – Russland på TV

Spanjolene kan imidlertid ikke unngå at de møter et svensk lag som kjenner dem svært godt i kveld. I kvalifiseringen til EM vant Sverige 2-0 på Råsunda høsten 06, men fikk samtidig en 0-3-leksjon i bortekampen. Og da adressa.no snakket med en rekke av spillerne etter Hellas-kampen, hadde de også rukket å se litt av Spanias første kamp på TV.

Og dette er hva de tror blir nøkkelen til suksess i kveld:

– David Villa må passes på. I formen han er i nå, som både pasningsspiller og avslutter, er han veldig, veldig god, sier Tobias Linderoth.

– Vi vet jo at det er et "uhørt" godt fotballag. De holder et helt annet tempo enn grekerne, og akkurat det gjelder det å demme opp for, mener Fredrik Stoor.

– Det går fort med spanjolene. Derfor blir vi blir nødt til å nekte dem rom. En tøff kamp, men det er fullt mulig å vinne, sier tidligere RBK-back Micke Dorsin.

Ligge litt lavere

Eks-Stabæk-spiller Linderoth, som noe overraskende ble vraket mot Hellas, mener videre at Sveriges sjanser vil komme, om man bra er tålmodig.

– Det er ikke noe nytt med Spania. Men vi kommer nok til å ligge litt mer defensivt enn mot Hellas. Spanjolene har jo noen utrolige ballspillere, som ikke skal få rom. Det blir en veldig tøff oppgave, og de har et godt resultat med seg.

– Men det har vi også, og igjen: vi kjenner dem jo svært godt, sier han til adressa.no

Én person brydde seg imidlertid ikke like mye som de andre om Spania, sent tirsdag kveld.

– Jeg tenker ikke på Spania. Det får bare komme, sa målscorer Zlatan Ibrahimovic, rett etter Hellas-scoringen.

Klokken 18.00 i kveld kommer det. Så gjenstår det å se hvor forberedte svenskene er.

 1. Les også

  - Gjør som sist, Fredrik

 2. Les også

  Het, hetere, Zlatan!

 3. Les også

  &ndash; Vil ikke hvile spillere

 4. Les også

  Joda, det handler om Zlatan

 5. Les også

  Stoors gyldne mulighet

Les mer om

 1. Fotball-EM

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  - Gjør som sist, Fredrik

 2. FOTBALL

  Rosenberg: - Skulle hatt frispark før 1-2

 3. FOTBALL

  Sent &ndash; men iskaldt!

 4. FOTBALL

  - Spania-tapet satt i

 5. FOTBALL

  Joda, det handler om Zlatan

 6. FOTBALL

  Uten Zlatan er Sverige som Norge