Fotball

Minuttene da Chelsea raste sammen: – Det største sjokket på 25 år

Regjerende ligamester Chelsea røk på en skikkelig smell da de startet sesongen hjemme mot Burnley.

Gary Cahill fikk kun spille 14 minutter i sin første kamp som fast klubbkaptein i Chelsea.
 • Pål Strande Gamlemoen
  Journalist
 • Nicholas Bergh
  Journalist

Chelsea – Burnley 2–3

Regjerende seriemester Chelsea gikk på et svært overraskende tap mot Burnley i ligaåpningen. Pauseresultatet var en sensasjon:

Chelsea-Burnley 0–3.

– Etter 25 år med Premier League sliter jeg med å komme på et større sjokk på sesongens første dag enn dette, sa BBC-kommentatoren Steve Wilson etter de sjokkerende første 45 minuttene.

Målene kom i løpet av en periode på 20 minutter midt i første omgang.

– Man må også gratulere og glede seg med Burnley. Forrige sesong var det nærmest helt umulig for dem å vinne bortekamper, de vant én bortekamp. Dette er et helt fantastisk resultat for dem, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt til Aftenposten.

– Samtidig er det et slag i trynet for Chelsea. Men det er 97 prosent igjen av sesongen. Vi har en tendens til å legge for mye vekt på det som skjer i første serierunde.

Thorstvedt gir Antonio Contes menn honnør for å slå tilbake i andre omgang, da Álvaro Morata og David Luiz skapte fornyet spenning. Sluttspurten var imidlertid ikke nok til å gjøre opp for forsvarsspillet i første omgang.

– De sviktet på mye av det de var gode på forrige sesong, blant annet markeringer. Det var mye slurv. Også ble de hardt straffet.

Les også

Disse spillerne må du ha på Fantasy-laget ditt

Støtter utvisning

Chelsea-fansen hadde forventet en litt enklere ettermiddag da den regjerende ligamesteren tok imot Burnley hjemme på Stamford Bridge.

Det kunne de bare glemme, takker være Burnley og Chelseas egen kaptein, Gary Cahill.

Hjemmelagets kaptein ble utvist etter bare 14 minutter da han viste knottene i en takling på Burnleys Steven Defour. Cahill så ikke ut til å faktisk treffe Defour, men dommer Craig Dawson viste likevel det røde kortet.

Tidligere Chelsea-ving og BBC-ekspert Pat Nevin mente utvisningen var helt riktig.

– Det var tåpelig, ikke skadelig ... Nå når jeg har sett reprisen, ser jeg at Gary Cahill ikke har noen sak. Det er et klart rødt kort, skrev Nevin i BBCs livestudio.

– Korrekt idømt, mente Brede Hangeland i TV 2s studio.

Les også

Tjærnås’ Premier League-tips: Gullet havner i Manchester

Chelsea raknet før pause

Utvisningen så ut til å utløse en skikkelig kollaps i den regjerende mesterens bakre rekker. Først satte Sam Vokes inn 1–0 på volley etter uoppmerksomhet fra Chelsea-forsvaret. Deretter viste venstreback Stephen Ward seg frem med en praktscoring, da han tok ned ballen på brystet og hamret ballen i det lengste krysset fra skrått hold.

To minutter før pause var Vokes fremme igjen, denne gangen med hodet.

Øyeblikket der Sam Vokes headet inn 3–0 for Burnley.

TV 2-kommentator Kasper Wikestad fikk ikke sett Chelseas kollaps i første omgang. Han er imidlertid svært overrasket over at Burnley ledet 3–0 til pause.

– Burnley kunne ikke fått en tøffere start enn borte mot tittelforsvareren. Men hele starten på Premier League er jo vill. Nesten umulig å lese noe ut av det. For uforutsigbart, sier Wikestad til Aftenposten.

Ni mann

Det kunne virke som om Chelsea-manager Antonio Conte hadde gitt spillerne sine en tordentale i pausen. Hjemmelaget kom ut i en helt annen forfatning etter pause, selv med én mann mindre.

De måtte imidlertid vente til det 69. minuttet før reduseringen kom. Willian viste frem innleggsfoten og rekordkjøpet Álvaro Morata stupte frem og headet inn 1–3-scoringen.

Chelsea fortsatte å presse, uten at de fikk uttelling, med unntak av en annullert scoring. Med ti minutter igjen på klokken ble de redusert til ni (!) mann da Cesc Fàbregas fikk sitt andre gule for dagen. Likevel kom sluttspurten fra de blå, etter at David Luiz reduserte til 2–3 like før fjerdedommeren viste hvor mye tid som ble lagt til.

Men Burnley holdt unna og fikk betalt for målene de scoret i første omgang.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City23183255144157
2Liverpool22146258193948
3Chelsea24138348183047
4Manchester United2211563630638
5West Ham United23114841311037
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Chelsea FC
 2. Premier League
 3. Burnley FC