Løv-Ham gir ikke opp Dylan

<p>Løv-Ham har ennå et håp om at Dylan Macallister (28) skal bli spilleklar og vil søke NFF om ekstraordinær dispensasjon. Forbundet er skeptisk.</p>

dylan macallister erik huseklepp
  • Christer Sævig

Like før overgangsvinduet stengte 31.mars jobbet 1.divisjonsklubben iherdig med å sikre seg underskriften til den tidligere Brann-spissen. Men de store avstandene gjorde at australierens originale navnetrekk aldri ville nådd NFFs lokaler i tide.

Løv-Ham har likevel ikke gitt opp å sikre seg Dylan Macallisters tjenester. Angriperen kommer til Bergen søndag, da vil partene ta kontakt og prøve å komme til enighet om en kontrakt med den klubbløse spilleren. Så vil de søke fotballforbundet om dispensasjon slik at han kan brukes i vår. De vil ikke vente til 1.august – når overgangsvinduet åpner igjen.

— Jeg har ingen god eller dårlig følelse rundt dette, men vi vil søke NFF om dispensasjon fordi vi har en liten spillerstall. Jeg vet uansett at dette sitter langt inne hos forbundet, spesielt når det kommer til utespillere, sier assistenttrener Tom Mangersnes til bt.no.

Sliter med skader

Løvene, som har åpnet sesongen med to 0-1-tap, sliter med skader på flere sentrale spillere. Blant annet blir Mats André Kaland ute med en lårskade i fire uker.

- I søndagens kamp mot Asker måtte vi fylle benken med folk fra b-listen vår. I tillegg har vi flere spillere som spiller på grensen til det forsvarlige, melder Mangersnes.

Norges fotballforbund tar gjerne i mot søknaden til Løv-Ham. De er likevel skeptisk til at laget fra Fyllingsdalen får tommelen opp fra dem. Selv om Dylan Macallister er arbeidsledig.

— Hvis vi har gitt dispensasjon tidligere, har det vært fordi det har vært norske spillere som har vist at de har vært på forskjellig prøvespill eller går til NAV. Jeg tror aldri det har blitt gitt på grunnlag av arbeidsledige spillere fra utlandet. Man har alltid en mulighet til å søke, men regelverket praktiseres veldig strengt, sier Kristian Skjennum fra NFFs avdeling for overganger og forsikring.

- Handler om konkurransereglene

— Mange spillere har kontrakter som går ut med utenlandske klubber i mai, da kan vi ikke ta hensyn til at de ønsker å spille for norske lag i juni for eksempel, sier Skjennum til bt.no.

- EU har et direktiv som sier at man ikke skal nekte personer arbeid. Gjelder dette også i innenfor fotballen?

- Det handler om konkurransereglene. Hvis alle skulle justere spillerstallene underveis, ville ikke det vært rettferdig overfor de andre lagene.

— Det gis kanskje dispensasjon hvis man knapt har spillere til å sette på banen, eller hvis begge keeperne er skadet. Men Løv-Ham kan for eksempel søke om å få oppgradere noen av amatørspillerne sine til å bli seniorspillere, fortsetter Skjennum.

Dylan Macallister var svært lysten på en retur til norsk fotball da BT snakket med ham for litt over to uker siden. Hans bergenske kone og deres to barn har tenkt seg tilbake til Bergen for en periode.

— Jeg håper at dette går i orden. Det er ikke på grunn av pengene jeg vil til Løv-Ham, men en retur til Bergen vil passe godt for familien. Dessuten ser jeg på Løv-Ham som et fint utstillingsvindu, sa australieren.

Kontrakten med australske Wellington gikk ut 31.mars. Forrige sesong scoret han syv mål på 22 kamper.