Tariks råd til Lagerbäck om fetteren «Moi»

Mener Norge kan få enda mer ut av målscoreren mot Sverige.

Tarik (t.v.) og Mohamed Elyounoussi før kampen mot Tsjekkia på lørdag.

Norge-Sverige 1–1

ULLEVAAL STADION: Mohamed «Moi» Elyounoussi kronet tirsdag kveld en fantastisk sesong med sitt første mål for det norske A-landslaget.

22-åringen har markert seg som poengkonge hos den sveitsiske dobbeltmesteren Basel, og spekulasjonene om en overgang til en større klubb har skutt fart.

Blant annet har engelske medier ved flere anledninger skrevet at Leicester er blant klubbene som følger Sarpsborg-gutten tett.

Selv hevder han at dette ikke er noe han tenker på nå. Først er det ti dager hjemme hos mamma og pappa som gjelder.

– Nå er det kun ferie som er i mitt hode, noe annet tenker jeg ikke på. Det er noe som får komme senere, sier angriperen med tre år igjen av kontrakten i Sveits.

VIDEO: SE ELYOUNOUSSIS MÅL MOT SVERIGE HER:

Elyounoussi er naturligvis glad for sitt første mål og for å ha blitt vist tillit fra start i alle de tre kampene til Lars Lagerbäck.

– Jeg synes jeg hadde en god kamp i dag, og det er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med. Å vise at jeg kan spille og fortjener en startplass, det gjør ordentlig godt. Så er jeg selvfølgelig veldig fornøyd med å få mitt første mål, sier Basel-spilleren.

Les også

Lagerbäcks melding til spillerne: – Det er konsentrasjon i hvert sekund som gjelder på dette nivået

Les også

Elendig forsvarsspill kostet dyrt mot Sverige–Norge har ikke vunnet på 264 dager

Mohamed Elyounoussi scoret sitt første landslagsmål mot Sverige.

Den farlige høyrefoten

«Moi»s fetter, Tarik Elyounoussi, gjorde en meget god kamp for Norge mot Tsjekkia på lørdag. Da startet hanm spiss, mens Mohamed var på høyrekanten. Mot Nord-Irland i mars startet de på hver sin side av midtbanefireren.

Tarik mener familiemedlemmet har levert varene under denne samlingen.

– Han kommer til å bli viktig for oss på landslaget i mange år fremover, han virker å være veldig på, sier Tarik, som er enig i at «Moi» ser ut til å passe veldig godt inn i måten Norge nå skal spille på.

Han mener imidlertid at Lars Lagerbäck kan få enda mer ut av tirsdagens målscorer om han gir han et annet utgangspunkt enn fra høyrekanten.

– Jeg skulle gjerne sett han på venstresiden, for han har en veldig god høyrefot. Han liker å komme seg inn i banen og skyte, sier han, og peker på et par Moi-skudd med venstrebenet som han tror ville vært bedre om de heller kom med høyrebeinet fra motsatt side.

– Han kan spille på begge kanter, men han trekker veldig mye innover. Det får han eventuelt ta opp med Lars.

Målscoreren selv er enig med sin fetter.

– For å være helt ærlig så liker jeg meg egentlig bedre på venstresiden. Jeg har en bra skuddfot og kan skjære inn og skyte, men jeg kan bekle alle de offensive rollene. For meg er det viktigste å starte og bidra.

– Er dette noe du har snakket med Lagerbäck om?

– Vi har ikke gått inn på det, nei. Det spiller ikke så stor rolle, jeg liker å ha en fri rolle og bevege meg inn og ut i banen.

Fikk massiv kritikk etter kjempebom

Tarik Elyounoussi fikk forøvrig massiv kritikk lørdag etter at han brant en gedigen mulighet da han og Alexander Søderlund var alene med Tsjekkias keeper.

I stedet for å trille til lagkameratene som ville hatt helt blankt mål, valgte han å skyte.

Han sier «både, og» på spørsmål om han er overrasket over at den grove feilvurderingen fikk så mye oppmerksomhet.

– Sånn er det i Norge, alle skal være like og alle skal hjelpe hverandre, holdt jeg på å si. Hadde det vært en som Ronaldo som gjorde det, så hadde det kanskje ikke blitt så mye pes. Sånn er det, jeg takler det veldig fint. Som fotballspiller må man takle at det går bra og at det går dårlig.

Hør Aftenpodden Sport: Hvor gikk det galt for landslaget? Skal vi gi opp fotball og heller gå på ski? Og hva kan vi lære av Sergio Ramos?