Fotball

Guastavino er arbeidsledig

<p>Diego Guastavino kunne tjent fett i Ukraina, men takket nei og er stadig arbeidsledig. Brann har slått fra seg tankene om en retur for angriperen.</p>

Diego Guastavino har vært arbeidsledig etter at han forlot Brann for seks måneder siden. -¿Han er fortsatt ambisiøs og savner det å spille fotball, det er jo det han elsker, sier Carl-Erik Torp.
  • Christer Sævig

— Per dags dato er han arbeidsløs, ethvert menneske, enten man er snekker, økonom eller revisor, ønsker å få seg en jobb, sier rådgiver Terje Liverød.

Kunne dratt til Ukraina

Det var rett før jul at Diego Guastavino og Brann ble enige om å avslutte arbeidsforholdet ett år før kontrakten gikk ut. Grunnen var familiære forhold og en kone som ikke trivdes i Bergen, uruguayaneren så ingen andre muligheter enn å reise tilbake til hjemlandet sitt. Uten et etablert navn, har han slitt med å finne seg en ny klubb, og 31. januar ble overgangsvinduet spikret igjen. 1. juli kan det skje noe nytt i tilværelsen til den arbeidsledige spilleren som har herjet med norske forsvarere.

— Det har vært problemer med å finne en god klubb til Diego. Han har andre agenter som jobber med dette for ham der nede. Aller helst ønsker han å bli på kontinentet, sier Liverød.

Overgangen er brå for hovedpersonen som tjente rundt to millioner kroner årlig. Bestekompisen i Brann, Carl-Erik Torp, har jevnlig kontakt med Guastavino. Torp sier kameraten holder seg i form gjennom et lag med flere bosman-spillere i hjembyen Montevideo.

— Diego har det bra han. Familien trengte en pause og da var det riktig å dra hjem for en periode. Samtidig har han ikke lagt fotballskoene på hyllen, han er fortsatt ambisiøs og savner det å spille fotball, det er jo det han elsker, sier Torp.

Rådgiver Liverød forteller om en viss interesse her i Europa også. I vinter dukket det opp et tilbud fra en toppklubb i Ukraina, uten at Liverød vil nevne navn.

- Han sa nei til det. Faktisk var det et ganske godt tilbud, siden det er en del penger i Ukraina. Han kunne tjent mer det han gjorde i norsk eliteserie, men han ønsker helst å spille i Sør-Amerika , sier rådgiveren.

Uaktuell i Brann

Guastavino hadde sin beste sesong i Brann-drakt i fjor. Samarbeidet med Kim Ojo var en gedigen suksess. På 29 seriekamper scoret han syv ganger og hadde ni målgivende pasninger. I år har han vært savnet i Branns offensive spill.

BT er kjent med at Branns sportslige ledelse har tenkt tanken om å henvende seg til den klubbløse angriperen. Men usikkerheten rundt spillerens form og videre opptrening skrinla de mulighetene.

- Har andre norske klubber henvendt seg, Liverød?

— Nei, ikke norske, noen europeiske har det vært. Skulle han gått tilbake til Norge er det bare Brann som ville vært aktuelt, tror jeg. Primært jakter man klubber i Sør-Amerika.

Rådgiveren føler seg sikker på at Guastavino får en ny arbeidsgiver i sommer. Det inntrykket sitter også kompisen med selv om Uruguay er et meget spesielt fotball-land.

De har bare fire millioner innbyggere, men nivået er høyt, noe de viste hele verden da de spilte seg til bronsefinalen i VM for to år siden og finalen i Copa América i fjor. Husker du fjorårets leiesoldater Nicolás Mezquida og Maxi Bajter? De spiller i dag for toppklubber i hjemlandet selv om de ikke rakk å sette særlig preg på norsk fotball.

— Diego er åpen for det meste og virker ikke stresset overfor meg. Han hadde det veldig bra i Brann, men det er en hel pakke som skal fungere. Uruguay har mange gode spillere og man er gjerne avhengig av å ha et navn, for Diego har det ikke vært noe automatikk i å få ny klubb, sier Torp.

Fakta/Diego Guastavino

Fra: Uruguay

Alder: 28 år

Sivilstatus: Samboer, ett barn

Brannkarriere: Fra august 2009 - november 2011

Kamper for Brann: 68

Mål for Brann: 20

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien