Fotball

Helten ut med skade

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=271279&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#271277">LSK — FFK 4-2:</a></strong> Nigerianske Edwin Eziyodawe herjet med Fredrikstad-forsvaret og scoret to vakre mål, før han tegnet seg på LSKs lange skadeliste.</p>

 • André Almløv

Edwin Eziyodawe har vært inn og ut av Lillestrøm-laget denne sesongen, men skader på Olivier Occean og Nosa Igiebor ga plass fra start mot Fredrikstad. Det skulle vise seg å bli et heldig valg for trener Henning Berg. 21-åringen gjorde livet surt for FFK-stopperne Vidar Martinsen og Raio Piiroja, og lagde to flotte mål før han måtte forlate banen med skade.

— Edwin har vært litt uheldig i år. Han kom til oss litt sent i vinter og har slitt med småskader. Men vi har hele tiden visst at han har potensialet og det var moro at han fikk vise det frem i dag, sier Henning Berg.

Målrikt

Eziyodawes første mål kom etter 24 minutters spill. Da hadde allerede Espen Søgård sendt LSK i ledelsen, og Celso Borges utlignet. Eziyodawe ble flikket fri av Magnus Myklebust ved hjørnet av 16-meteren, trakk seg litt innover og sendte av gårde et skudd så hardt at FFK-keeper Lasse Staw ikke rakk å reagere. Fem minutter senere utlignet derimot Everton for Fredrikstad, men LSK-kaptein Frode Kippe sendte hjemmelaget i ledelsen tre minutter før pause. 22 minutter før slutt punkterte Eziyodawe kampen med en flott enkeltmannsprestasjon. Han fikk ballen på egen halvdel, satte fart forbi Martinsen, rundet Piiroja og satte ballen knallhardt nede til høyre for Staw. To minutter etter ble han båret av banen med en skade han pådro seg i løpsduell med Martinsen.

— Han fikk en strekk på baksiden av låret. Sånt skjer ofte med raske spillere. Han har hatt en tidligere i det andre beinet. Det virket som om den satt skikkelig, så det tar nok noen uker før han er tilbake, sier fysioterapeut og fysisk trener Geir Kåsene. Fra før er spissene Olivier Occean, Nosa Igiebor og Bjørn Bergmann Sigurdarsson skadet. Arild Sundgot måtte ut like etter pause med vond rygg i dagens kamp.

Mye skryt

Eziyodawe fikk behandling av fysioterapeut Kåsene etter kampen og møtte ikke pressen. Lagkameratene hans skrøt derimot gjerne av den unge nigerianeren, som kom fra klubben Sharks FC i hjemlandet i vinter.

- Edwin hadde dagen. Når han er i det siget han viste i dag er det vanskelig å stoppe ham. Det har vi sett på trening og det var veldig moro at han fikk det til i dag, sier kaptein Frode Kippe, som selv scoret ett av Lillestrøms fire mål da han headet et frispark fra John Anders Bjørkøy i mål like før pause.

Gode 17-åringer

Espen Søgård åpnet scoringsballet med et kontant skudd fra kort hold, men var minst like glad på lagkamerat Eziyodawes vegne.

— Han har noen rykk og driblinger som ikke er så vanlige å se. Det viste han på den siste scoringen. Skuddet hans på den første scoringen var så hardt at keeper ikke rakk å løfte hendene, sier Søgård, som også benyttet anledningen til å skryte av juniorene som i dag utgjorde lagets høyreside.

- Ruben(Lunan Gabrielsen) og Tokstad(Kristoffer) fortjener mye skryt i dag. De la ned en kjempejobb, sier veteranen om de to 17-åringene.

Lillestrøm spiller ny kamp allerede førstkommende onsdag, da laget gjester Asker i cupen. Søndag venter tur til Bodø.

svp://92399?view=ap

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Enkelt for LSK

 2. FOTBALL

  Kippe og Occean klare mot Glimt

 3. FOTBALL

  LSK tester nigerianere

 4. FOTBALL

  Occean og Riise ute mot Start

 5. FOTBALL

  Prøvespiller imponerte Henning Berg

 6. FOTBALL

  Kortere skadeliste for Berg