Oviasu klar for Ghana-spill

<p>Og neste år kan 20-åringen utvikle seg videre i Ranheim.</p>

TATT UT PÅ GHANAS U20-LANDSLAG: Rosenborgs Osei Oviasu. Her i en kamp fra 2009.

Osei Oviasu har spilt seg inn i Rosenborg-troppen år, og fredag fikk han belønningen for god jobbing det siste året i form av A-kontrakt.

— Det er artig å få skikkelig kontrakt med RBK, men jeg slapper ikke av for det, sier Oviasu til adressa.no.

Unggutten har nemlig fått nok en julepresang. Oviasu har blitt tatt ut på treningssamling med Ghanas U20-landslag. Oviasu er født i Ghana og kom til Norge i 2001. * Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Hjem til jul

Når adressa.no snakker med ham mandag formiddag, er han på reisefot til hjemlandet for kombinert juleferie og landslagssamling.

- Det hele skjedde plutselig, og jeg har veldig lite informasjon ennå, men jeg fikk et brev om at jeg var tatt ut, og drar nedover i kveld, sier «Ozzy».

20-åringen har fått flere sjanser i A-troppen til Rosenborg i årets sesong, uten å få spilletid i obligatorisk kamp. Oviasu har vært en del av Rosenborgs «toppgruppe» som overårig junior i år.

Nå kan det gå mot spill for Ranheim neste sesong.

- Ja, jeg kan bli leid ut til Ranheim. Jeg har snakket med Erik Hoftun og Trond Nordsteien om det allerede. Det kan være fornuftig av meg å spille i førstedivisjon neste år, sier norsk-ghaneseren.

- Må vise meg frem

Oviasu ser på U20-uttaket som en stor ære, og forteller at han uansett skulle til Ghana for å feire jul med familien sin. Landslagsuttaket kommer som en bonus, forteller han.

I brevet fra Ghanas fotballforbund står det at U20-landslaget skal ha en samling for å forberede seg til det det afrikanske U20-mesterskapet i Libya i mars neste år. Ghana er tittelforsvarere i turneringen, og er et land med store tradisjoner i aldersbestemte turneringer.

- Jeg drar dit for å spille fotball på den måten jeg pleier, men jeg er forberedt på at jeg nok må prestere enda bedre enn jeg gjør til vanlig, sier han.

Spillere som Michael Essien, Sulley Muntari og Dominic Adiyiah har tidligere markert seg på både aldersbestemt- og seniornivå, og RBK-kompis Anthony Annan markerer seg stadig for A-landslaget.

- Jeg skal ringe Anthony når jeg kommer frem til Ghana, avslutter en glad Osei Oviasu.

LANDSMANN: Anthony Annan i aksjon for Ghanas A-landslag. (Foto: Digitalsport)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering