Fotball

Spanias svake punkt

<p><strong>WIEN:</strong> Sergio Ramos pekes ut som Spanias svake punkt foran Russland-kampen</p>

Spain's Sergio Ramos kicks the ball in front of Italy's Antonio Cassano (18) during their Euro 2008 quarter-final soccer match at Ernst Happel stadium in Vienna, June 22, 2008. REUTERS/Felix Ordonez (AUSTRIA) MOBILE OUT. EDITORIAL USE ONLY FELIX ORDONEZ

 • Ole K. Sagbakken

Etter de første kampene blir Sergio Ramos pekt ut som det svake punktet i årets Spania-lag. Torsdag venter russernes fryktede venstreside.

– Jeg har kanskje ikke vært på mitt beste i dette sluttspillet. Men mot Russland håper jeg å gjøre det bedre, og bidra til at vi når finalen, sa en relativt ærlig Sergio Ramos under onsdagens pressekonferanse.

Det etter at han har måttet tåle kritikk i spanske aviser de siste dagene. Mest for episoder som har foregått utenfor banen, men også for det han har levert på gresset under EM. Flere spanske journalister adressa.no snakket med i går kveld var skjønt enige i en ting: Foran kampen mot Russland er det én posisjon de frykter mer enn noen annen: Russernes venstreside.

– Må spille med hodet

Litt fordi venstreback Jjuri Zjirkov har vist seg som en svært god offensiv spiller. Mye også på grunn av spissen Andrej Arsjavins egenskaper i form av å trekke mot sidene for å skaffe seg rom.

Men mest av fordi mannen som trekkes fram som spanjolenes svakeste ledd i årets EM, ligger nettopp på høyrebacken: Sergio Ramos.

– Jeg er klar over at russerne har gode spillere til venstre. Og er vi ikke oppe og presser dem hardt, kan en mann som Arsjavin skape trøbbel. Vi må spille med hodet, sa Ramos.

Tre episoder

Den 22-årige Real Madrid-spilleren ønsket imidlertid ikke å snakke om episodene spanske medier nå tror har vært tungen på vektskålen for at han har skuffet:

*** 13. juli trykket svenske Aftonbladet et bilde hvor Ramos var observert på byen i Innsbruck klokken 02.00. En bytur trener Aragones dagen etterpå bagatelliserte.**

*** 20. juni ble Ramos så observert i åpen krangel med Aragones på treningsfeltet. Det etter at treneren hadde forsvart Ramos' skuffende spill tidligere i uken.**

*** Aragones skal samtidig ha vært irritert på at høyrebacken flere ganger skal ha kommet for sent til måltider og bussavganger.**

– Det var stilt store forventninger til Ramos før mesterskapet, sier en journalist vi snakket med. – Men han har ikke fungert. Han treffer ikke på pasninger, og har også hatt problemer defensivt, mente han, og trakk særlig fram én episode:

Da Zlatan Ibrahimovic regelrett fintet ham ut, så viste han seg som sterkere, før han utliknet for Sverige i gruppekampen tidligere i EM.

Omskolert Zjirkov

I kveld står Ramos overfor et lag han var med å slå 4-1 i gruppespillet. Men som siden har begynt å vinne. Blant annet på grunn av nettopp venstreback Zhirkov. Og Andrej Arsjavin.

– Zjirkov har kommet veldig til sin rett som vingback. Nå opptrer han som de moderne backene gjør, og det gleder meg, sa Guus Hiddink onsdag, om spilleren han omskolerte fra ving til back før EM.

– Og Arsjavin. Dere sier at interessen for ham i europeiske storklubber nå er stor. Vel: Han har spilt meget godt på et lag som har spilt attraktivt så langt. Da blir det fort slik, sa treneren.

Torsdag får vi se om duoen klarer å utfordre Ramos nok til at det blir finale.

 1. Les også

  - Ser ut som sennep

 2. Les også

  &ndash; Jeg trener ikke noe lag som 70-åring

Les mer om

 1. Fotball-EM

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Blir han Brasils første europamester?

 2. FOTBALL

  EMs bestemann

 3. FOTBALL

  Bagatelliserer Ramos-krangel

 4. FOTBALL

  Den iskalde eleganten

 5. FOTBALL

  - Ser ut som sennep

 6. FOTBALL

  Edderkoppen