Fotball

Avansement gir Aalesund millioninntekter

<p>Aalesund er ett hinder fra den store europaligapotten.</p>

Brudd i forhandlingene mellom NISO og NHO idrett, fem spillere fra AaFK er tatt ut.Henrik Hoff uttaler seg.Foto: June R. Johansen
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth

I tur og orden har Aalesund slått ut Neath (Wales), Ferencvaros (Ungarn) og svenske Elfsborg på sin veg mot playoff i Europaligaen. Nå gjenstår kun AZ Alkmaar før AaFK får tilgang til de store pengene.

 • Vi følger Aalesund: Siste nytt om klubben her

– Ut fra fjorårets summer i Europaligaens gruppespill vil hver klubb være garantert minst 1 million euro bare for å være med. Så kommer bonuser for seire og uavgjorte kamper i tillegg, samt en viss andel av en egen markedspott, så det er ingen tvil om at vi vil tjene veldig godt dersom vi kunne ha klart å slå ut AZ Alkmaar, sier AaFK-direktør Henrik Hoff.

AaFK har allerede tjent 270.000 euro på de tre triumfene i Europa denne sommeren, pluss at AaFK også fikk samtlige inntekter på sine hjemmekamper mot de tre motstanderne.

Men samtidig må AaFK betale alle sine utgifter til bortekampene selv, og det er også betydelige summer.

At AaFK vil tjene minst 10 millioner kroner ved å slå ut AZ Alkmaar, er ikke å ta for hardt i. Men det å slå et nederlandsk topplag er lettere sagt enn gjort.

Les også

 1. - Rosenborg er favoritter

 2. Ferguson &laquo;truer&raquo; Lindegaard med bot

 3. Kommentar: AaFK må betale prisen for suksess

 4. Brink kan bli svensk opprykkshelt

 5. Runder 1 million tilskuere mot Rosenborg

 6. Rekdal: - Europacupen ødelegger for oss

Les mer om

 1. Europa League