Fotball

Provosert av mosjonist-uttalelsene

Jan Gunnar Solli og Per Joar Hansen mener Johan Kaggestad skyter langt over mål når han mener Rosenborg trener som avanserte mosjonister.

Solli norge1 tvers
  • Sondre Mikal Knutsen
Jan Gunnar Solli mener treningskulturen i Rosenborg er god.

— Vi må sammenligne oss med andre lag og ikke andre idretter. Det er stor forskjell på hvordan jeg og en proffsyklist trener, sier Jan Gunnar Solli.

Han er lei av at Rosenborg til stadighet blir skyteskive for eksperter som kritiserer klubben.

— Vi trener mye, og ikke mindre enn noen storlag ute i Europa. Thor Hushovd hadde ikke holdt ut mer enn 10 minutter på de mest intensive øktene våre, og jeg hadde falt gjennom på sykkelsetet. Det handler om å trene best mulig innenfor den idretten man holder på med. Og der er jeg ikke i tvil om at vi gjør mye riktig, sier Solli.

Misunnelse

Den tidligere Odd-spilleren er blant dem som investerer mye tid i egentrening på Lerkendal. Etter nesten hver eneste fellesøkt setter han tid av til enten styrketrening eller terping av pasninger og avslutninger.

— Jeg elsker å trene, og ser frem til hver eneste økt. Det samme føler nok andre fotballspillere. Derfor tror jeg mye av kritikken mot oss skyldes misunnelse, sier Solli.

Per Joar Hansen har foran denne sesongen økt treningsmengdene med 15-20 prosent sammenlignet med i fjor.

— Vi skal ikke glemme at fotball er blitt en helårsidrett sammenlignet med andre idretter. Det spilles kamper i serie, cup og Royal League. I tillegg har vi spillere som representerer landslaget. Belastningen er derfor større enn mange andre idretter, sier han.

Han innrømmer likevel at det er rom for forbedring, men at de må komme gradvis.

— Vi jobber hele tiden for å utvikle oss videre. Slik er det i alle idretter, sier han.