Fotball

Mjelde innstilt som ny Aalesund-leder

Han blir trolig valgt som styreleder på AaFKs årsmøte 26. februar.

Reidar Mjelde har vært nestleder i AaFK de fire siste årene. Nå får han trolig jobben som styreleder i klubben.
  • Helge Skuseth

Kjell Tennfjord er snart historie som styreleder i AaFK. Han gir seg etter fire år i jobben, og overtar trolig samme jobb i Sportsklubben Brann i begynnelsen av mars. Og nå har AaFKs valgkomité funnet fram til at nestleder Reidar Mjelde er moden nok til opprykk, og innstiller ham som AaFKs nye leder de to neste årene.

54-årige Reidar Mjelde synes det er hyggelig at valgkomitéen i AaFK ønsker at han skal etterfølge Kjell Tennfjord som styreleder.

Utfordringer

Kjell Tennfjord (t.v.) bytter ut ledervervet i AaFK med samme jobb i Brann. Dermed får Reidar Mjelde sjansen som Tennfjords arvtaker.

– Klart det, og jeg håper å bli valgt på vårt årsmøte. Og blir jeg det, vet jeg at det er mange utfordringer som venter på oss, sier han.– Utfordring nr. én for alle toppklubbene er økonomien. I AaFK har vi ÅFAS som skal sørge for å skaffe oss midler, og dermed blir AaFKs styrets største jobb å forvalte midlene på best mulig måte. Vi må rett og slett være smarte i vår pengebruk, fastslår han.

Mjelde kom inn i AaFKs styre samtidig med Kjell Tennfjord, i 2011. Tidligere har han både vært fotballformann og formann i Herd. Når han ga seg i Herd, kom tidligere AaFK-leder Arne Aambakk som Mjeldes etterfølger der.

Brunstad-sjef

– Til daglig arbeider jeg som adm. direktør i Brunstad Møbler i Sykkylven. Jeg bor på Åsemulen i Ålesund, noe jeg stort sett har gjort hele livet.

Les også

Aabrekk slipper til Aalesund-unggutta mot Florø

– Blir du like «usynlig» som Tennfjord utad?

– Jeg har ikke noe spesielt behov for å eksponere meg selv. Men der det er naturlig for meg å mene noe offentlig, gjør jeg selvsagt det. Vårt mål er å vinne publikum tilbake til stadion, og den eneste måten å gjøre det på er å spille god fotball og vinne kamper, sier Mjelde. Som fastslår at han har full tillit til AaFKs sportslige apparat anført av trener Harald Aabrekk. Og også AaFKs administrasjon.

— I det daglige er det jo administrasjonen, anført av Henrik Hoff, som driver klubben. Og jeg vet at da er sakene i de beste hender, mener Mjelde.

Les også

Slik var Tennfjords fire år med intriger

Gunnar Hareide er leder for AaFKs valgkomité, og han tror Mjelde er den rette til å etterfølge Tennfjord.

— Vi har gjort en grundig jobb i forkant, vi har blant annet brukt mye tid på å analysere den jobben det sittende styret har utført. Vi har også snakket med andre kandidater enn Mjelde, men til slutt bestemte vi oss for at han var rett mann. At han tilfører styret nødvendig kontinuitet er også viktig, sier Hareide.

Innstillingen

Valgkomiteens innstilling til nytt AaFK-styre ser slik ut:

Styreleder: Reidar Mjelde

Nestleder: Berit Wennersberg

Styremedlemmer:

Harald Nøstdahl

Frank Ove Reite (ny)

Sveinung Ørjasæter (ny)

Vararepresentant: Jan Petter Hagen (ny)

Les også

  1. Dette kan bli Branns nye styre

  2. Haagensen gir seg i ÅFAS - AaFK mister nok en toppleder

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Aalesunds FK