Myhre mener Viking hadde skjult agenda

<p>Bare timer etter at Thomas Myhre (36) forlot Viking i konflikt, beskyldte den tidligere landslagskeeperen klubben for å ha presset ham ut.</p>

thomas-myhre-lead
  • 100% Sport

Keeperkjempen ble onsdag enig med Viking om å slutte i klubben med umiddelbar virkning. Bakgrunnen skal ha vært episoden som inntraff på en treningsleir Marbella forrige måned. Da møtte ikke Myhre opp på trening til avtalt tid etter en tur på byen.

Myhre selv hevdet i en pressemelding onsdag kveld at årsaken var en helt annen.

– Det har ligget i kortene siden før sesongoppkjøringen at Viking så for seg en annen løsning mellom stengene enn meg, og det må jeg bare akseptere. Slike ting skjer daglig i fotballbransjen. Og vil gjøre det i framtiden også, heter det i uttalelsen fra Thomas Myhre.

Holder tett

Ifølge Stavanger Aftenblad skal Myhre, som har 56 A-landskamper for Norge, først ha ankommet det planlagte spillermøtet lenge etter at det hadde startet 22. januar. Han gjennomførte heller ikke treningen.

Viking opplyser på sin hjemmeside at klubben ikke ønsker å kommentere saken ut over en egen pressemelding.

– Viking og Thomas Myhre er sammen blitt enig om å avslutte arbeidsforholdet. Etter flere års samarbeid har partene besluttet at det er formålstjenlig både for klubb og spiller at samarbeidet opphører fra dags dato og at man går hver sin vei, skriver sportsdirektør Egil Østenstad på Vikings nettside.

Søker klubb

Myhre ønsker seg til en ny klubb etter at han er blitt far for tredje gang.

– Nå vil jeg i en kort periode bruke tid til å pleie familien. Min kone og jeg venter vårt tredje barn i løpet av kort tid. Jeg er på ingen måte skadet og holder formen ved like med egentrening. Jeg er klar for nye oppgaver, hevder den nå klubbløse burvokteren.

36-åringen har en lang karriere bak seg i inn— og utland. Han har spilt for blant andre Everton, Charlton, Birmingham, Besiktas, Crystal Palace, Sunderland, Rangers, København, Moss og Fredrikstad.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk