Fotball

Knallhard anklage mot Arsenal-stjernen: – Det er juks

Ærlighet varte ikke lengst, mener West Bromwich-manager Tony Pulis.

Alexis Sánchez beskyldes for filming etter Arsenals seier over West Bromwich.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

ARSENAL-WEST BROMWICH 2–0

Arsenal trakk det lengste strået i mandagens Premier League-kamp mot West Bromwich. I etterkant var bortelagets manager Tony Pulis rasende.

Pulis begynte med å si at han «ikke skulle snakke om dommeren», men listet så opp en rekke klager over kampleder Bobby Madleys prestasjon.

Les også

Gareth Barry slettet den imponerende Premier League-rekorden til Ryan Giggs

West Brom-manageren mente blant annet at bortelaget burde fått straffe i første omgang, etter en duell mellom Arsenal-stopper Shkodran Mustafi og Jay Rodriguez. I tillegg reagerte han på måten Arsenals stjernespiller Alexis Sánchez skaffet seg et frispark i åpningsminuttene.

– Sánchez filmet seg til det første frisparket - og det er å jukse. Vi får ikke belønning for å være ærlige, sa Pulis ifølge The Telegraph.

– Sánchez faller, det er juks. Jay er ærlig og får ingenting for det, la han til.

Tony Pulis var misfornøyd med en rekke nøkkelsituasjoner etter tapet for Arsenal.

Wengers motargument

Nytt for denne Premier League-sesongen er at spillere kan straffes for filming i etterkant av kampen. Det er foreløpig ingen indikasjoner på at Sánchez vil bli straffet.

I stedet var det Arsenal som fikk straffe. Alexandre Lacazette benyttet sjansen fra krittmerket til å score sitt andre for dagen - og dermed i praksis avgjøre kampen.

Det hører med til historien at dommeren tilsynelatende benyttet seg av fordelsparagrafen da Jay Rodriguez ville ha straffe før pause. Det var Arsenal-manager Arsène Wenger rask med å påpeke etter kampen.

– Det var fordel og de scoret nesten, de traff stolpen. Avgjørelsen er mulig å forsvare fra begge ståsteder, sa Wenger.

Seieren var svært viktig for Arsenal - som klatret opp til en syvendeplass på Premier League-tabellen. Det er seks poeng opp til de to Manchester-klubbene, men kun ett poeng opp til fjerdeplasserte Tottenham.

West Bromwich er på sin side på 12. plassi Premier League med åtte poeng etter seks runder

Er sykkel-VM i Bergen et VM i bergensk selvgodhet eller en sykkelfest? Og hva er det Ronny Deila gjør galt i Vålerenga? Hør Aftenpodden Sport her nå:

Les mer om

  1. Arsenal FC
  2. West Bromwich Albion FC