Fotball

Bohinen overrasker: AaFK-formspiller vrakes mot Viking

Lars Bohinen velger Holmbert Fridjonsson som enslig spiss.

Holmbert Fridjonsson får kanskje noe overraskende spissplassen mot Viking. Like bak lurer poengkongen Niklas Castro.
  • Sveinung Nedregotten

Lars Bohinen har stengt treninger og holdt kortene tette til brystet med tanke på lagoppstillingen til torsdagens kvartfinalekamp i cupen mot Viking.

Og trolig har han stokket kortene godt, for AaFK-laget inneholder noen overraskelser.

Les også

AaFK-tvillingene før kvartfinalen: – Vi er revansjesugne

Agdestein vrakes

Blant annet er formspissen Torbjørn Agdestein, med fem mål på de siste fem kampene, benket. Det er også Papa Habib Gueye.

Bohinen satser på Holmbert Fridjonsson som (enslig?) spiss. I støtte får han Niklas Castro, i det som muligens er en 3–5–1–1-formasjon.

Gode David Olavsson er suspendert. Positivt er det imidlertid for hjemmelaget at Daniel Gretarsson, Jørgen Hatlehol og Aron Thrandarsson er tilbake i startopptillingen.

Les også

AaFK-spilleren fryktet et tungt år. Nå går han mot sin aller beste sesong.

To lag med flyt

Både AaFK og Viking har gjort det meget sterkt denne sesongen, og begge lag virker å ha bevart formen utover høsten. AaFK har vunnet alle sine 13 hjemmekamper i 1. divisjon, og har bare ett tap sesongen sett under ett. Det kom borte mot Raufoss.

Når vi tar med at hjemmelaget både har slått Molde (4–0) og Rosenborg (på straffer) tidligere i cupen, så bør ikke Viking være særlige favoritter i dagens kamp, selv om de spiller en divisjon over tangotrøyene.

I eliteserien er Viking helt oppe på 5.-plass, etter en sterk rekke de siste kampene. Viking har ikke tapt på seks kamper (4–2–0), og har samtidig bøttet inn mål. Hele 16 mål har laget fra Stavanger scoret på disse kampene, deriblant fire i siste seriekamp mot Vålerenga (0–4).

Det er dermed vanskelig å utnevne en favoritt i dette oppgjøret. AaFK har hjemmefordel, og er revansjesugne etter at Viking snøt de for opprykk på målstreken i fjor. Kan det bli avgjørende?

Les også

Ny podkast: AaFK-spiller slaktes for pinlig joggedress-smell i England

Lagene:

AaFK (3–5–2): Andreas Lie – Ståle Steen Sæthre, Daniel Gretarsson, Jonas Grønner – Jørgen Hatlehol, Fredrik Carlsen, Erikson Spinola Lima, Aron Thrandarsson, Sondre Fet – Niklas Castro, Holmbert Fridjonsson

Benken: Berntzen, Azofeifa, Agdestein, Orry Larsen, Lie, Meade, Gueye

Viking (4–3–3): Iven Austbø - Viljar Helland Vevatne, Runar Ullaland Hove, Sondre Flem Bjørshol, Adrian Nilsen Pereira - Fredrik Torsteinbø, Kristoffer Lie Løkberg, Kristian Thorstvedt - Ylldren Ibrahimaj, Tommy Høiland, Zlatko Tripic

Benken: Wichne, Johnsen Salte, Bytyqi, Furdal, Østensen, Fridjonsson, Kallman

Les mer om

  1. Aalesunds FK
  2. Lars Bohinen
  3. Pape Habib Gueye