Fotball

NFF straffer ikke Godset

Banestormingen i Drammen får ingen konsekvenser for Strømsgodset.

STORMET BANEN: Strømsgodsets supportere reagerte på denne måten da 43 års venting var over.
  • Kjetil Flygind

HERNING (aftenposten.no): Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, overfor Aftenposten torsdag kveld.

Tirsdag ble det klart at Norges Fotballforbund (NFF) hadde sendt brev til Strømsgodset hvor de ba seriemesteren svare for hva som skjedde da noen hundre supportere stormet banen på Marienlyst søndag da dommer Svein-Erik Edvartsen blåste av kampen mot Haugesund og Godset hadde sikret klubbens første seriegull siden 1970. En mulig konsekvens av banestormingen kunne vært å bøtelegge Drammens-klubben. Saken skapte sterke reaksjoner. Men nå er saken lagt død.

Oppfordrer til tiltak

I begrunnelsen fra NFF, som ble sendt til brev til Strømsgodset (og Stabæk etter at fans stormet Nadderud etter at opprykket ble sikret) heter det blant annet:

«NFF må følge opp brudd på sikkerhetsbestemmelsene, men Strømsgodset redegjorde for situasjonen på en god måte. Det oppstod ingen farlige situasjoner. Det er heller ikke kommet frem noe som skulle tilsi at spillerne på Strømsgodset og Haugesund opplevde situasjonen som ubehagelig. Videre legger NFF vekt på at Strømsgodset fulgte politiets anbefalinger for å ikke skape en farligere situasjon. Strømsgodset skal i 2014 spille kvalifisering til Champions League – en turnering der lignende scener vil bli slått hardt ned på dersom de skulle oppstå. Vi ønsker med dette å oppfordre dere til å iverksette tiltak slik at lignende situasjoner ikke skjer i fremtiden».

Uheldig

Svein Graff sier dette om avgjørelsen om ikke å straffe Godset:

– At publikum stormer banen er et brudd på sikkerhetsbestemmelsene, men i denne saken er det flere formildende omstendigheter. Og Strømsgodset har gitt en god redegjørelse i saken. Derfor blir det ikke opprettet noen sanksjonssak. Det samme gjelder med Stabæk og episoden på Nadderud.

Og legger til:

– Det uheldige i denne saken var at det ble skapt et inntrykk gjennom media at NFF ville sanksjonere. Men vår fagavdeling fulgte kun vanlige retningslinjer og ba om en forklaring i saken, sier Graff.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Rosenborg27127853391443
5Kristiansund27134103539-443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. FK Haugesund