Fotball

Krigerne sliter etter seieren

LILLESTRØM: Rosenborg kriget seg til seier på Åråsen. Midt oppe i gleden søndag kveld satt to av de største krigerne, Roar Strand og Frode Johnsen og var usikre på hvor lenge de holder.

 • Øyvind Lein

— Jeg er dritlei av å gå og ha vondt under hælen. Nå vurderer jeg å fremskynde den planlagte operasjonen. Jeg har vondt hver morgen. Jeg har vondt under oppvarming til trening. Jeg har vondt etter trening, sa Roar Strand som landet skjevt på hælen etter å ha skutt 17 minutter ut i oppgjøret på Åråsen.

Han har tatt en kortisonsprøyte og skal prøve en til for å se om operasjonen kan utsettes. Strand sa søndag kveld at han er uaktuell for landslagsspill denne våren.

Viktig seier

Med Roar Strand ute og to vinger som ikke løp i rommet bak en hardt kjempende Frode Johnsen, greide ikke Rosenborg å utfordre rommet bak LSK-forsvaret.

— Det var ingen kamp etter Eggens hjerte. Men vi vant en meget viktig seier og det å vinne jevne kamper har alltid vært vårt varemerke. At Frode Johnsen greide å holde seg på banen var godt gjort. Han er utrolig viktig å ha på laget, sa Nils Arne Eggen.

Frode Johnsen sliter med vondt i lysken og det var tvilsomt om han kunne fortsette etter pause i går.

Hoftun rydder

— Jeg håper det er bivirkninger fordi jeg har vært lenge ute av spill. To kamper i uka blir veldig tøft for meg så tidlig etter at jeg kom i spill igjen. Jeg har kjent på smertene i lysken siden jeg begynte å trene med ball igjen. Jeg kjenner det også på trening imellom kampene. Kampen ble som forventet. Tøft og mange dueller. Det er viktig at vi ser at vi også kan vinne mot fysisk sterke lag, sa Frode Johnsen.

Lagkaptein Erik Hoftun gjorde en sterk kamp og ryddet unna veldig mye da LSK presset som verst.

— Det er viktig å holde Frode Johnsen på banen. Sammen med Roar Strand utgjør han mye av løpskapasiteten vår. Det var veldig godt å ha han nede i forsvaret mot slutten av kampen. Han er gull verdt for laget vårt, sa Hoftun.

Med Roar Strand ute og Odd Inge Olsen på benken har Rosenborg ingen som kan ta de dype offensive løpene. Hassan El Fakiri har ikke sin styrke i løpskraften.

— Det er viktig å ha en indreløper som kan ta de løpene. Men Hassan har vært veldig bra på trening denne uken og fortjente å få muligheten. Skal jeg være kritisk etter denne deilige seieren må det være at vi kunen vært flinkere til å spille vårt eget spill. Vi ble i for stor grad med på langball-kjøret, sa Erik Hoftun.

Kontringer

For bak seieren ligger det at Rosenborg fremdeles sliter med å få i gang det effektive kontringsspillet. Løpene sitter ikke og det blir urytmisk. Søndag var Lillestrøm meget skummel mot slutten av kampen. Rosenborg ble trykket bakpå, men takket være duellsterke spillere som Hoftun, Johnsen og Karadas red man av stormen. Og så gjorde Arni Gautur Arason det meste riktig. Ikke minst da han seks minutter før full tid vartet opp med en fenomenal reaksjonredning. Rosenborg gjorde jobben skikkelig på Åråsen søndag, men har mer å jobbe med rent spillemessig. Og så spørs det da hva de nærmeste ukene bringer med tanke på de to uhyre viktige spillerne Frode Johnsen og Roar Strand.

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Kan bli Branns nye spiss

 2. FOTBALL

  - Dette var min revansj

 3. FOTBALL

  Mannen med steinansiktet

 4. FOTBALL

  Dette svarte Christer Basma

 5. FOTBALL

  Liverpool nær sølvplass

 6. FOTBALL

  - En helt vanlig kamp