Fotball

Agenten forteller: Carew var enig med Barcelona

I 2004 benektet han at John Carew var på vei til den spanske gigantklubben. Nå innrømmer Per A. Flod (63) at han løy.

John Carew jubler for scoring mot Ungarn på Ullevaal i juni 2007. Tre og et halvt år tidligere kunne han havnet i Barcelona. NTB scanpix

 • Fredrik Saltbones

Dette er et utdrag fra et større intervju med advokat og agent Per A. Flod som nå har pensjonert seg. Hele intervjuet kan du lese her.

John Carew har hatt en eventyrlig fotballkarriere. Fra den spede starten i Lørenskog, via Vålerenga og Rosenborg, og ut i Europa. I klubbene Valencia, Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

Agent og advokat Per A. Flod er intervjuet av Aftenposten i forbindelse med at han pensjonerer seg. MONICA STRØMDAHL

Den høyreiste spissen har scoret på straffe i finalen av Champions League og scoret med hælen mot Real Madrid i samme turnering. Men karrieren kunne fort fått en ny vending og helt annet toppunkt i 2004. ## Bekrefter at Carew og Barcelona var enige

Carew var nemlig enig med den spanske gigantklubben Barcelona. Det forteller hans tidligere agent Per A. Flod i et større Aftenposten-intervju.

Den spanske klubben ønsket å hente en erstatter for langtidsskadede Henrik Larsson, og flere spanske aviser hevdet at valget hadde falt på John Carew, som da spilte for Besiktas i Tyrkia.

– Bare sprøyt, sa Per A. Flod den gangen.

I dag forteller han at den uttalelsen var løgn. Ryktene om Barcelona var sanne.

HAN ØDELA: Carew-avtalen med Barcelona gikk i vasken da Maxi Lopez ble hentet fra River Plate i Argentina. Ap

Barcelona hentet Maxi Lopez– Ja, det stemmer, det. Alt var klart. Carew var enig med Barcelona, han, forteller Flod – og legger til:

– Det var klubbene også.

Flod hadde til og med reist til Barcelona og ferdigforhandlet kontrakten, men avtalen strandet likevel.

Barcelonas president, som på den tiden var Joan Laporta, drøyde sluttføringen av avtalen og fant i stedet en spiller i Argentina: 20 år gamle River Plate-spissen Maxi López. Og kort tid etter var argentineren klar for den spanske storklubben. Carew-avtalen gikk i vasken.

Carew dro i stedet til Lyon i Frankrike, der han gjorde suksess – særlig i Champions League, med fem scoringer på 12 kamper i løpet av to sesonger – som han blant annet vant Kniksenprisen for.

Lopez ble Barcelona-flopp

KUNNE BLITT CAREW-LAGKAMERATER: Andrés Iniesta, Lionel Messi og Xavi kunne blitt John Carews lagkamerater i Barcelona.

Maxi Lopez, på sin side, floppet fullstendig i Barcelona. Totalt ble det 14 seriekamper på ham fordelt på to sesonger, og argentineren scoret ikke et eneste seriemål. – Hva er det med dere fotballagenter? Er det mye løgn når dere uttaler dere – bare for å dekke over eller skape interesse for egen spiller?

– Jeg har aldri løyet for å skape interesse for egen spiller, men noen ganger kan aviser ødelegge prosesser man er inne i. Og da må man si noe annet enn sannheten. Dessverre. Man må noen ganger avvise rykter fordi det kan ødelegge forhandlingene. Så jeg har noen ganger sagt noe annet enn sannheten i sånne situasjoner. Men jeg har aldri løyet for å skape interesse for egen spiller. Aldri. Men at det forekommer i agentverdenen, det er helt sikkert, sier Flod.

PS! Hadde John Carew meldt overgang til Barcelona i 2004, ville han blitt lagkamerat med fotballegender som Ronaldinho, Carles Puyol, Deco, Andrés Iniesta, Xavi og en unggutt ved navn Lionel Messi. Det er også verdt å nevne at Barcelona vant Champions League den påfølgende sesongen, 2005-06.

 1. Les også

  Carew-agent går i strupen på Spetalen

 2. Les også

  Carew: Har aldri vurdert comeback

 3. Les også

  Carew: - Det svartnet for meg

 4. Les også

  Carew-comeback, treneransettelser og kontroversiell banedeling

 5. Les også

  Carew anbefaler Stefan Johansen til Villa

 6. Les også

  Carew blir TV 2-ekspert i VM

Les mer om

 1. Internasjonal fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Carew-agent går i strupen på Spetalen

 2. FOTBALL

  Carew solgte Frogner-bygård for 120 mill. Nå krever han erstatning.

 3. FOTBALL

  Caroline Graham Hansens agent bekrefter Barcelona-forhandlinger

 4. A-MAGASINET

  «En blanding av James Bond, Jason Bourne og Mission impossible.»

 5. FOTBALL

  Hegerberg og Lyon kan fortsette ellevill seiersrekke: – Hun har en spesiell posisjon

 6. FOTBALL

  Barcelonas nådeløse supertrio felte Arsenal