Fotball

Larsen senket Kristiansund med drømmetreff

Kristoffer Larsen scoret to da Brann slo nordmøringenes ti mann.

  • Magnus Wikan

BRANN – KRISTIANSUND 2-1:

BRANN STADION (bt.no): Kristoffer Larsen ble den store helten da Brann vant 2-1 mot Kristiansund i siste serierunde før sommerferien. I et vær som minnet mer om høstferie scoret askøyværingen begge målene i seieren som gjør at Brann fortsatt har heng på lagene i opprykksstriden.

Etter Larsens vakre volleyscoring innledningsvis, skapte Kristiansund, som fikk en spiller utvist i første omgang, spenning i kampen med et utlikning like før pause. Men i annen omgang var Brann det førende laget, og burde scoret langt flere enn det ene målet Larsen satte inn tidlig i omgangen.

Mot Kristiansunds ti mann, kontrollerte Brann i tre poeng, og klatret opp til fjerdeplassen i 1. divisjon.

Drømmescoring

I en jevnspilt åpning av kampen var det Kristoffer Larsen som virket å være mest på hugget av Brann-spillerne. Ved to anledninger kom han til gode avslutningsmuligheter da han dro seg inn fra sin venstrekant og avsluttet med motsatt bein.

Den første avslutningen ble blokkert, den andre gikk utenfor. Da var presisjonen bedre hos Kristiansunds spillere. Etter 20 minutter satte Magnus Stamnestrø Branns målvakt, Alex Horwath, på en skikkelig prøve, da han avsluttet på volley fra drøye 18 meter. Amerikaneren fikk dog en reddende hånd på ballen.

Men da Larsen fikk prøve seg for tredje gang smalt det ordentlig. Et sleivtreff fra Erik Huseklepp sendte ballen rett til værs, men like før den landet klinte askøyværingen til med høyrebeinet. Ballen fikk en perfekt bue og suste inn i nettet bak Conny Månsson.

Utvisning og utligning

Brann ledet 1-0 etter 26 minutter.

Vondt skulle gå til verre for Kristiansund mot slutten av omgangen. Stian Gregersen felte Larsen ved hjørneflagget, og mottok sitt andre gule kort for kvelden. Dommer Anders Gjemshus sendte den utleide Molde-spilleren i dusjen til store protester fra bortelaget.

Kanskje var det medfølelse for gjestene Brann følte, da de kun minutter senere mer eller mindre ga Kristiansund et utlikningsmål. Kristoffer Barmen bommet på ballen da han skulle klarere i feltet, og Kristiansund fikk tre store sjanser til å gi balanse i regnskapet. På det tredje forsøket gjorde Dan Peter Ulvestad jobben foran åpent mål og tente håpet hos nordmøringene.

Larsen-dobbel

Brann skulle imidlertid ikke bruke lang tid på å slå tilbake. Allerede to minutter ut i den andre omgangen fikk Larsen igjen en gyllen mulighet. Barmen spilte kantspilleren alene mot keeper, og Larsen kunne enkelt sette inn sitt og Branns andre mål for kvelden.

Åtte minutter senere var det Barmen selv som forsøkte å avslutte, men en god redning fra Månsson hindret midtbanespilleren fra å få sin revansje etter missen i eget felt. Etter det påfølgende hjørnesparket forsøkte også Erdin Demir seg på et skudd fra distanse. Det strøk stolpen og gikk utenfor.

Med to mann på topp presset Brann hardt for å punktere kampen. Både Marcus Pedersen og Azar Karadas skulle få hver sin mulighet til å sette den tredje ballen i nettet, men begge forsøkene ble blokkert av Kristiansunds forsvarere.

Helt på tampen burde Demir ha satt det etterlengtede tredjemålet, da han skled ballen inn i mål etter et Larsen-innlegg. Ballen var tilsynelatende over streken, men verken hoveddommer eller hans assistenter godkjente målet.

Og da Huseklepp kun traff tverrliggeren på overtid, endte det 2-1 på Stadion.

Les også

  1. Engblom skjøt Sandnes Ulf til opprykksplass

  2. Brudd og operasjon for Anne-Grete (62)

  3. Åsane under streken for første gang

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Kristiansund BK