Erstatter skadet Helland: - Jeg har ingenting å bevise

Riku Riski innrømmer at han blir frustrert av benkeslitingen, men insisterer på at han føler som en del av laget.

Riku Riski (t.v) og Tomas Malec er begge i startoppstillingen når Rosenborg spiller borte mot Vikingur torsdag.

TOFTIR, FÆRØYENE: Det har vært en sesong med mye benkesliting for RBK-ving Riku Riski. Pål André Helland og Tobias Mikkelsen har lagt beslag på hver sin kant, og dermed har finnen for det meste måttet finne seg i innhopp i eliteserien.

Pål André Helland sliter med skade.

Men med Helland igjen i Trondheim er veien åpen for startplass for Riski i torsdagens europaligakvalik borte mot Vikingur i Toftir.

— Det er fint å få starte, men ikke noe spesielt. Det er bare en vanlig kamp, sier han til adressa.no.

- Føler du at du har noe å bevise?

— Nei, jeg synes ikke det. De som tar valgene vet hvilken spiller jeg er, og hvordan jeg kan spille. Så jeg har ingenting å bevise, sier han.

- Er en del av laget

Riski startet sesongens fem første seriekamper. Deretter fikk han muligheten i startoppstillingen både i den 9. og den 11. serierunden.

Foruten den første runden har han erstattet en skadd Pål André Helland. Når Helland har vært frisk har Riski for det meste startet på benken.

- Begynner du å bli lei av benken?

— På en måte, men jeg føler meg som en del av laget. Jeg har spilt i hver kamp i år, noen ganger mer, andre ganger mindre. Jeg tror det er galt å si at jeg er lei, men mer frustrert av å sitte på benken. Det tror jeg alle som er der vil si, sier han.

Finnen poengterer imidlertid at det ikke er noe dramatikk knyttet til situasjonen.

— Det er fotball. Jeg må bare fortsette å jobbe, sier han.

- Hvor lenge kan du leve med situasjonen?

— Det er vanskelig å si. Jeg har ikke tenkt på det. Jeg tar bare én kamp av gangen, og så får vi se hva som skjer.

Har spilt mer enn Helland

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er fornøyd med det Riski har prestert denne sesongen.

— Han hadde et veldig bra innhopp mot Molde, der han skapte sjanser og hadde en selv. Det handler om det. Riku skal ikke gjøre så mye annet enn han vanligvis gjør, sier Ingebrigtsen, og minner om at Riski tross alt har spilt mye denne sesongen.

Tallene gir ham rett. Angrepsspilleren har ifølge Adresseavisens statistikk spilt 658 eliteserieminutter hittil i år. Pål André Helland har to minutter mindre.

— Det handler kun om prestasjoner. Vi har mange kamper, og Riku skal gjøre det han bruker å gjøre, så er det bra, sier Ingebrigtsen.

I tillegg til Riski gir han også Tomas Malec en startplass mot Vikingur. Holmar Eyjolfsson kommer inn i midtforsvaret, mens en kneskadd Stefan Strandberg er igjen i Trondheim. Ellers blir det ingen endringer fra laget som møtte Molde lørdag.

— Vi sender utpå toppet mannskap. Vi har lyst til å få med oss et resultat, sier Rosenborg-treneren.

Bra kunstgressbane

Onsdag kveld fikk Rosenborg-spillerne testet kunstgressmatten i Toftir. På forhånd fryktet de en tørr, vanskelig bane. De ble positivt overrasket.

— Den er bra. Det er ikke siste generasjons kunstgress, men den er myk og fin og ikke knallhard filt. Så det er fullt mulig å spille fotball her, sier Ingebrigtsen.

Så lenge det regner – slik det gjorde i monn onsdag kveld – er det i hvert fall ingen tvil om at den fungerer.

— Ballen går veldig fort, og det passer oss bra, sier Riku Riski.

Slik starter RBK (4-3-3): André Hansen – Jonas Svensson, Holmar Eyjolfsson, Jørgen Skjelvik, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø – Tobias Mikkelsen, Tomas Malec, Riku Riski.

Benken: Alexander Lund Hansen, Alexander Søderlund, Emil Nielsen, Per Magnus Steiring, John Hou Sæter, Sivert Solli og Andreas Helmersen