Fotball

Suverene Rosenborg sikret seriegullet i Drammen

Kåre Ingebrigtsens menn slo brutalt tilbake etter marerittomgang mot Strømsgodset.

Yann-Erik de Lanlay scoret et fint mål som avsluttet RBKs opphenting.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

DRAMMEN (Adressa.no): Det så bra ut for Rosenborg da de tok en tidlig ledelse ved Anders Ågnes Konradsen, men RBK leverte en av årets dårligste prestasjoner i første omgang og lå under 3-1 til pause etter scoringer av Bismark Adjei-Boateng og to av Marcus Pedersen.

Men hva enn Kåre Ingebrigtsen sa til spillerne i pausen fungerte. Konradsen scoret sitt andre for dagen tidlig i omgangen og innbytter Yann-Erik de Lanlay utlignet til 3-3 med en lekker brassescoring. Da dommer blåste av kampen var det klart: 3-3 og ett poeng holdt til at Rosenborg nå kan kalle seg seriemester 2015!

 • Flydig referat: Slik var kampen

Tidlig RBK-ledelse

Rosenborg var heldige som ikke lå under før det var gått tre minutter. Gustav Vilsvik avsluttet på bakre stolpe etter et perfekt innlegg, men Alexander Lund Hansen var lynraskt nede og fikk en hånd på ballen. Returen gikk imidlertid rett i bena på Kim André Madsen, som fra en halv meter utrolig nok ikke traff mellom stengene.

Strømsgodset-spiss Marcus Pedersen scoret to mål mot RBK på og sørget for at hjemmelaget gikk til pause med en 3-1-ledelse.

Strømsgodset var det klart beste laget i starten av kampen, men da de tabbet seg ut i forsvar etter åtte minutter var RBK dødelig effektive. Hjemmelaget hadde innkast ved egen 16-meter og Anders Ågnes Konradsen snappet ballen opp foran en uoppmerksom Nana. Han spilte gjenniom Alexander Søderlund som plutselig var alene med keeper Espen Bugge Pettersen. Speissen var kald nok til å spille ballen videre til Konradsen, som trillet ballen enkelt i det åpne målet til 1-0. ## Godset snur kampen etter enormt press

RBKs glede varte i sju minutter, da Godset scoret etter et kjempeangrep. Vilsvik ble slått gjennom i bakrom på høyresiden og viste godt overblikk og nydelig presisjon da han fant Marcus Pedersen som satte inn 1-1 på volley fra ti meter.

svp://5932?view=smp

Keepervikar Lund Hansen måtte frem med en ny strålende redning for å hindre Godset-ledelse like etterpå. Fossum fyrte av et knallhardt skudd fra kort hold etter et innlegg, men RBK-keeperen fikk henda opp lynraskt og hindret scoring. Lund Hansen måtte ut i full strekk på gode forsøk fra samme mann og Pedersen de neste minuttene og holdt RBK inne i kampen nærmest på egenhånd.

Fredrik Midtsjø hindret Fossum fra å sette ballen i mål fra kort hold med en god inngrepen etter 21 minutter, før det hjalp så lite. Godset holdt trøkket oppe på corneren som fulgte og etter et parforsøk som ble stoppet, nærmest sleivet Bismark Ajei-Boateng inn 2-1-ledelse fra sju meter.

Ole Selnæs og Andres Konradsen kan juble for seriegull.

Skjelvik nær scoringMidtbanespilleren bommet nesten på ballen, men endte opp med å sprette inn ved Lund Hansens høyre stolpe.

Godset var fortsatt det beste laget etter scoringen, men sjansebonanzaen stilnet helt til Pedersen scoret sitt andre mål for dagen etter 37 minutter. Vilsvik kom seg oppover langs høyrekanten og fra dypt i banen svingte han inn et innlegg. Pedersen knuste Johan Lædre Bjørdal i lufta, fikk god kraft i headingen og økte til 3-1 fra ti meter.

Hjemmesupporterne ropte på straffe like før pause. Ole Selnæs havnet i løpsduell mot Wikheim som bakerste mann og taklet Godset-spilleren på femmeteren før han fikk avsluttet. Dommeren vinket spillet videre og reprisene viste at det var korrekt, etter en fantastisk takling av RBKs midtbanespiller.

RBK var ikke farlig frempå mange ganger i første omgang, men på overtid kontret gjestene og Skjelvik avsluttet angrepet med et skudd som strøk utsiden av stolpen.

Konradsen igjen

Skjelvik var enda nærmere redusering to minutter ut i andre omgang. Innbytter Yann-Erik de Lanlay la et lavt og smart innlegg til Skjelvik fra høyresiden. Vingen traff bra med høyrefoten, men ballen smalt i stoplen og ut.

Men RBK trengte ikke å vente lenge på reduseringen og nok en gang var det tidligere Godset-spiller Konradsen som sto for scoringen. Sommerkjøpet ble spilt gjennom i bakrom av Selnæs og var iskald alene mot keeper og satte inn 3-2-scoringen med en lav avslutning.

Scoringen så ut til å gi RBK en sårt tiltrengt vitamininnsprøytning, men Godet var også farlige, spesielt på innlegg. Midtstopper Valsvik var bare centimetere unna på en heading etter 55 minutter.

Lekker utligning

Rosenborgs andre innbytter Mike Jensen var også farlig frempå med en god avslutning, før innbytter de Lanlay tok saken i egne hender med en nydelig, akrobatisk scoring. Søderlund slo et innlegg fra høyre og de Lanlay brasset inn 3-3 og da hadde RBK plutselig ni fingre på pokalen igjen.

Kampen vippet frem og tilbake, med to lag som begge var sultne på lederscoringen. Ingen kom til de helt store sjansene. Pedersen hadde en god avslutning like utenfor et kvarter før slutt.

Nerven var til å ta og føle på i sluttminuttene, spesielt da Godset kom seg stadig høyere i banen og presset RBK lave. Men RBK red av stormen og da dommer blåste av kampen kunne de endelig slippe jubelen løs og feire foran supporterne.

Les også

 1. Europacuphåpet lever for Molde etter seier i Solskjær-comebacket

 2. Svensson og Hansen ute mot Strømsgodset

 3. Fire magiske minutter ga tre uhyre viktige poeng for Levanger

 4. Hoftun: - Viktig at vi minner oss selv på at vi er bra

 5. Jarstein og Skjelbred vant den norske duellen mot Nyland

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Strømsgodset IF
 3. Rosenborg BK