Slik tror TV 2s kommentatorprofil gullkampen mellom Liverpool og Manchester City ender

Manchester City har en mer kreativ midtbane og et høyere toppnivå enn Liverpool, mener TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker.

Hvem stikker av med ligagullet? Mohamed Salah og Liverpool eller Fernandinho og Manchester City? Øyvind Alsaker (t.h.) holder sistnevnte som knepne favoritter.

Alsaker, en av Norges mest kjente fotballkommentatorer, følger engelsk fotball tettere enn de fleste. 53-åringen, som har kommentert Premier League siden 1995, trenger ikke lang betenkningstid når han får spørsmål om hvem som vinner årets Premier League.

– Jeg har holdt City som favoritter hele veien. De leder med seks kamper igjen, så det er bare å holde dem som knepne favoritter. Jeg har trodd det hele veien og synes de ser best ut, sier Alsaker til NTB.

TV 2-profilen begrunner dette blant annet med at Citys toppnivå er det høyeste i ligaen.

– Der skiller de seg fra Liverpool ved at de har mye mer kreativitet på sin midtbane. Men så er de også mer sårbare bakover enn Liverpool denne sesongen. Men det de er gode på er å sette motstanderen fullstendig på plass, score tidlig og feie over dem. De spiller ut så godt som alle lagene, sier Alsaker.

Les også

Premier League-klubbene frykter store endringer i Champions League

Klar fordel

Fredag overtok Liverpool tabelltopp med 3-1-seier over Southampton, og la presset over på City. Neste runde skal Liverpool møte Chelsea på Anfield, den siste kampen mot en topp seks-motstander. Da har City både Tottenham og Manchester United igjen.

– Klarer Liverpool å vinne den (Chelsea-kampen), legger de presset over på City. Men i utgangspunktet var det en klar fordel å få de tøffe kampene sist av de to, synes Alsaker.

De fire siste kampene for Liverpool er Cardiff (hjemme), Huddersfield (borte), Newcastle (borte) og Wolverhampton (hjemme). For City gjenstår Crystal Palace (borte), Tottenham (hjemme), Manchester United (borte), Burnley (borte), Leicester (hjemme) og Brighton (borte).

– Men kanskje mesterligaen veier litt mer for City, siden de aldri har vunnet den. Det er litt distraksjon at City skal spille FA-cup i tillegg. Kanskje det kan tale til Liverpools fordel, sier Alsaker.

Les også

Klanens nye helt flyttet inn like ved stadion for å kunne trene mer

Størst press i Liverpool

Manchester City vant i fjor og har tre ligatitler siden 2011/12-sesongen. Liverpool tørster etter å løfte det gjeve trofeet, noe Merseyside-laget ikke har gjort siden 1990.

Alsaker tror Manchester City takler presset best og trekker frem at klubben har mange spillere som har vært med å vinne ligaen, ikke bare i fjor, men også tidligere.

– De har flere som var med i 2012, sier florøværingen og trekker frem David Silva, Sergio Agüero og Vincent Kompany.

Presset er definitivt størst i Liverpool ettersom det er så lenge siden sist klubben vant ligaen.

– Det går en kollektiv depresjon, jeg tror de kjenner litt mer på det.

Skummelt

Skal vi tro Alsaker vinner City ligaen, mens Liverpool igjen må se ligagullet glippe. De to siste topp fire-plassene tror fotballeksperten havner i Nord-London.

– Tottenham og Arsenal, svarer Alsaker.

I skrivende stund ligger Tottenham på tredjeplass med 64 poeng, Deretter følger Arsenal (63), Chelsea (63) og Manchester United (61). Arsenal har én kamp mindre spilt.

– Tottenham basert på at de har ny stadion, har mange hjemmekamper igjen og egentlig er det tredje beste laget i ligaen, sier Alsaker og plusser på at de nå har spillere tilbake fra skade.

Arsenal har tatt få poeng på bortebane denne sesongen, kun 19 av 42 mulige er tatt på fremmed gress. Av de syv siste kampene går hele fem av dem borte.

– Det er skummelt, men de har samtidig ett lett program igjen. Og de er i førersetet med få kamper igjen, det er alltid en fordel, sier Alsaker.

– Men det er åpent, og jeg tror ikke det avgjøres før sesongens siste dag.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Arsenal87012081221
2Manchester City86202992020
3Tottenham Hotspur85211910917
4Brighton & Hove Albion7421148614
5Chelsea74121010013
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk