Fotball

Solskjærs tapsrekke forlenget

Roberto Soldado ble den store helten for Tottenham da Ole Gunnar Solskjærs Cardiff gikk av banen uten mål for fjerde kamp på rad.

Ole Gunnar Solskjær klarte heller ikke søndag å lede Cardiff til poeng.
  • Jørgen Tjærnås

Soldado har langt fra vært den goalgetteren Tottenham-fansen hadde håpet på da spanjolen ble hentet fra Valencia i sommer. Men søndag sørget Soldado for å sende Solskjærs mannskap et lite stykke nærmere nedrykk.

Etter 28 minutter klarte ikke Cardiff å stå imot presset fra hjemmelaget. Etter en svak dødball fikk Tottenham muligheten til å kontre med mange spillere. Det endte med at Emmanuel Adebayor slo en perfekt pasning til spissmakker Soldado. Denne gangen gjorde spanjolen ingen feil , og fra kort hold satte han ballen nede ved stolperoten til 1-0 for vertene.

Dermed fortsatte måltørken for Cardiff. Siden Norwich ble slått 2-1 har man i tur og orden gått av banen uten mål mot Swansea (0-3), Aston Villa (0-0), Hull (0-4) og nå Tottenham. Med kun fire poeng på åtte forsøk har den tidligere Molde-sjefens start vært marerittaktig i klubben som rykket opp før årets sesong.

Spurs styrte

Tottenham var en motstander som passet Solskjær godt da han selv var spiller. Med hele sju mål mot London-klubben var Spurs den klubben Solskjær scoret flest mål for da han spilte på topp for Manchester United.

Allerede etter ett minutt fikk hjemmelaget kampens første sjanse. Aaron Lennon la inn hardt og lavt fra sin høyrekant, men Roberto Soldado klarte ikke å styre ballen på mål. Like etter var den samme duoen på farten, men Soldados heading var ikke i nærheten av farlig.

Etter å ha blitt avkledd med 0-4 av Hull i forrige kamp, valgte Solskjær en mer defensiv oppstilling i London. Med 4-5-1 og lavt press skulle laget hans satse på kontringer. Det holdt på å gi uttelling da Craig Bellamy fosset nedover høyresiden og la inn til Fabio etter et kvarters spill. Backen nølte imidlertid litt for lenge, slik at forsøket hans ble blokkert.

Store sjanser

Men det var Tottenham som var det styrende laget. To ganger før 20 minutter var spilt var stopper Michael Dawson farlig frampå. Den første headingen gikk rett på Cardiff-keeper David Marshall, den andre snek seg utenfor stolpen.

Deretter sørget Soldado for å sende Tottenham foran med sin femte ligascoring for sesongen.

To minutter senere burde midtstopper Steven Caulker ha utlignet mot klubben han ble hentet fra i sommer. Etter et hjørnespark som gikk forbi Spurs-keeper Hugo Lloris fikk Caulker heade nesten upresset fra to meters hold. Men avslutningen gikk mer opp en bort, og endte sin ferd i tverrliggeren.

Fem minutter før pause var det venstreback Declan Johns tur til å forsøke seg for bortelaget. Fra skrått hold fikk han til et godt skudd, men ikke bedre enn at Lloris fikk slått unna.

Kun én nordmann

Mats Møller Dæhli var eneste nordmann i Cardiff-troppen. Jo Inge Berget og Magnus Wolff Eikrem var ikke blant de 18 Solskjær valgte å ta med i kamptroppen. Med rett under halvtimen igjen å spille ble Dæhli byttet inn for bortelaget, etter at 2. omgang fram til da hadde vært hendelsesfattig.

Sammen med Dæhli kom Jordan Mutch inn, og like etter ble den høyreiste angriperen Kenwyne Jones byttet inn. Men heller ikke den nyankomne trioen klarte å lage fest ut av det som utviklet seg til en tam affære etter pause.

Tottenham-innbytter Harry Kane fikk en stor sjanse til å sikre seieren like før kampen gikk inn i overtiden, men alene mot keeper David Marshall var det burvokteren som gikk seirende ut av duellen.

På overtid ble Marshall med opp da Cardiff fikk to cornere på rappen. Men det endte uten å bli riktig farlig. Dermed måtte keeperen og resten av laget igjen tusle av banen uten mål, etter en kamp hvor bortelaget skapte svært lite.

Sekspoengskamp venter

Tapet er Solskjærs sjette på åtte forsøk i serien. Kun én seier har Cardiff notert seg i Premier League med nordmannen som sjef. Avstanden opp til sikker plass er fortsatt på tre poeng. Men West Bromwich, som har den siste trygge plassen, spilte ikke i helgen. De skulle egentlig møtt ligacupfinalist Sunderland, som også er mellom Solskjærs menn og en trygg plass.

Neste helg venter Fulham , som ligger helt sist, på hjemmebane. En kamp Solskjær og co. neppe har råd til å tape. Det samme gjelder for John Arne Riise og Brede Hangelands mannskap.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Tottenham Hotspur FC
  3. Cardiff City
  4. Premier League