Fotball

- Alex Ferguson har ønsket meg lykke til i Cardiff

Ole Gunnar Solskjær ble i dag presentert som ny manager i Cardiff  City.

GILB_Cardiff4.jpg Jeff Gilbert

 • Helle Skjervold
 • Petter Remen Hanssen

1.jpg Jeff Gilbert

3.jpg Jeff Gilbert

GILB_Cardiff3.jpg Jeff Gilbert

MYE PRESSE: Mange også fra norsk presse dukket opp utenfor Cardiff City Stadium. Jeff Gilbert

bilde (21).JPG Jeff Gilbert

PRESENTERT: Her er Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen. Jeff Gilbert

Ole Gunnar Solskjær blir hilser på sine nye kolleger idet han går inn til sin første arbeidsdag som ny manager i Cardiff. Jeff Gilbert

CARDIFF (Aftenposten.no): Nordmannenen trillet inn til sin første arbeidsdag i Wales i en sølvgrå Bentley sammen med klubbeier Vincent Tan og agent Jim Solbakken.

Hentet av privatfly

Med et smil om munnen tok han seg en tur ut på gressteppet først før han forsvant inn til pressekonferansen.

— Ja, jeg har snakket med Ferguson. Vi hadde en samtale og han har gitt meg noen råd. Han tror på meg og ønsket meg lykke til Cardiff. Det er bare tull at han har prøvd å snakke meg fra denne jobben.

Ole Gunnar Solskjær ble hentet av den omstridte Cardiff-eierens privatfly på Kvernberget i går formiddag. Sammen dukket de to opp på Emirates i London, der Cardiff til slutt tapte 0–2 for Arsenal etter at det sto målløst bare tre minutter før slutt.

Den tidligere Molde-manageren har ledet romsdalingene til to ligamesterskap og ett cupgull i løpet av sine tre år som sjef på Aker Stadion.

På pressekonferansen sier Solskjær at han ikke var 100 prosent sikker på avgjørelsen før i går.

Valget med familien det vanskeligste

Om avskjeden fra Molde sier Solskjær at Røkke ba ham tenke seg nøye om før han takket ja til Cardiff, men at de har hatt et godt samarbeid og at Molde-eierene ønsket ham lykke til videre.

Ifølge Solskjær var den sportslige avgjørelsen enkel å ta, men at forhandlingene med familien var det største og tyngstveiende argumentet mot Cardiff-jobben.

- Hvordan klarte du til slutt å overtale familien?

— Vi har det fantastisk fint i Kristiansund, men vi ble enige om at nå tar vi et eventyr. Nå reiser vi over.

Løpende kontrakt

Det kom også frem på pressekonferansen at Solskjær har skrevet en løpende kontrakt. Valget av dette vil derimot ikke Solskjær utdype. Det er prestasjonene på fotballbanen som avgjør hvor lenge en manager sitter i jobben, understreker han.

Solskjær vil heller ikke nevne hvilke bonusordninger han har i Cardiff-kontrakten, men sier det åpenbart venter en bonus dersom de holder seg i Premier League.

Han avviser at det er gitt en viss sum til spillerkjøp, og sier 25 millioner pund er et tall tatt ut av løse luften.

— Vil jeg ha en spiller, vil det foregå på samme vis som med Bjørn Rune og Kjell Inge, vi diskuterer det konkret, sier han.

HER SER DU UTDRAG HVA SOM BLE SAGT PÅ PRESSEKONFERANSEN:

- Jeg har alltid villet komme tilbake til Premier League. Jeg legger ikke skjul på det, sier Solskjær.

- Det er fantastiske fans i en klubb som går fremover. Jeg føler det er det riktige steget for meg å ta nye utfordringer, sier den nye Cardiff-manageren.

- Det som trigger meg mest med jobben i Cardiff, er fansen. De gir alltid alt for klubben og er veldig lidenskapelige.

Waliserne ligger på plassen over nedrykk etter 20 serierunder.

- Cardiff har de siste årene vist at de kan ta det neste steget. Jeg vil forhåpentligvis være den som tar laget videre.

- Kampen mot Arsenal var den første jeg så live. De spilte fremover og var offensive. De skapte problemer mot Arsenal borte, som er et av de beste lagene i Europa.

- Jeg håper jeg kan inspirere, motivere dem og forbedre de som spiller med min filosofi, på den måten jeg vil spille.

- Jeg møtte spillerne i dag. Jeg fikk snakket med dem. Jeg ser frem til å jobbe med masse talentfulle spillere.

- Jeg skulle ønske at jeg var 25 år og spilte i Premier League ennå, men nå er jeg så heldig at jeg er tilbake som trener, sier Solskjær.

- Jeg skal bruke tid til å vudere stallen. Det er nå viktig å se hvordan spillere jeg har. Jeg har allerede fått telefoner fra agenter og mennesker som vil jobbe for denne fantastiske klubben.

- Jeg har snakket med Mehmet (Dalman, styreleder). Jeg er overbevist etter samtaler med dem at jeg skal ha kontroll på det sportslige. Jeg trenger ingen flere forsikringer enn at jeg får jobbe med spillerne.

- Først er det viktig for oss å plukke poeng. Vi har gode sjanser til å få resultater, men vi må prestere godt.

- Da jeg gikk til Manchester United var det en ny utfordring for meg. Det samme i Molde. Nå vil jeg starte en ny kultur her.

- Jeg tar med meg Mark Dempsey og Hartis med meg fra Molde, også skal jeg jobbe med apparatet som er her og utvikle det videre.

- På store avgjørelser stoler man på de man kjenner godt. Jeg stolte på Ferguson under min fotballkarriere og stoler nå på de rådene jeg har fått rundt min managerkarriere.

- Det vanskeligste med avgjørelsen var samtalen med familien min. De trives veldig godt på min hjemplass, Kristiansund.

- Jeg hadde bare èn manager i tankene fra starten av, sier Mehmet Dalman, styrelederen i Cardiff.

- Tan er eieren og han ønsker at klubben skal være suksessfull. Jeg hadde et vellykket møte med ham. Det er en mann som vil at klubben skal lykkes.

- Jeg har fått masse tekstmeldinger fra personer som har bedt meg tenke meg godt før jeg tar denne jobben, men det er fra folk som står utenfor og ser inn. Jeg vet dog hva jeg går til.

- Jeg skal også holde en god dialog med supporterne. Jeg vil snakke om min filosofi, men det viktigste er å få gode resultater.

- Familien vil komme over etter hvert. Nå handler det om å komme inn i jobben. De vil komme over når det passer for dem.

- Hvis vi ender topp 15 og over Swansea vil jeg være fornøyd. Også kan vi etablere oss blant de 8-9 beste lagene i ligaen på sikt.

- Skulle gjerne sett Craig Bellamy tilbake. Når han er i form vil han være en inspirasjon for de andre spillerne. Jeg snakket med han i morges, men hva vi snakket om blir mellom oss.

- Jeg er 100 prosent overbevist av Solskjær. Dere er flere managere i Premier League som ikke har ledet lag her tidligere. Se på Tim Sherwood i Tottenham. Solskjær har spilt kamper her og vunnet ligaen i Norge to ganger. Jeg har ikke vært i tvil, sier Mehmet Dalman.

- Jeg har en rullende, uendelig kontrakt.

- Jeg har hatt muligheten til å lære av den beste (Ferguson). Vi har kanskje litt ulike personligheter, men jeg har fått råd og lært noen ting av ham.

- Jeg er ansvarlig for budsjettet, men vi skal snakke sammen om alle avgjørelser, sier Dalman.

Deretter takket Solskjær og Dalman for seg foran et stort pressekorps.

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Cardiff City
 3. Molde FK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Solskjær nærmere ny Molde-kontrakt?

 2. FOTBALL

  Vikaren er uinteressert i Cardiff-jobben

 3. FOTBALL

  Cardiff-eier: - Solskjær burde sagt tusen takk

 4. FOTBALL

  Solskjærs erstatter kan være på plass før helgen

 5. FOTBALL

  Solskjær hevder han går frivillig

 6. FOTBALL

  Solskjær lokkes med store penger