Fotball

Falcao fikk applaus på første pressekonferanse

— Hva synes dere om engelsken hans? spurte van Gaal.

NYE FJES: Radamel Falcao (t.v) og Daley Blind (t.h) ble i dag presentert som nye Manchester United-spillere av manager Louis van Gaal på Old Trafford.
  • Fredrik Saltbones

Manchester Uniteds siste kjøp Radamel Falcao (28) og nederlandske Daley Blind (24) ble i dag presentert på Old Trafford av manager Louis van Gaal.

Begge ble hentet helt på tampen av sommerens overgangsvindu og var i kveld til stede på deres første pressekonferanse som Manchester United-spillere.

— Hva synes dere om engelsken?

Colombianske Falcao kommer fra Monaco og har tidligere spilt i Atlético Madrid, Porto, River Plate og Lanceros Boyacá (fra Colombia). Det er derfor første gang 28-åringen spiller for et engelsktalende lag.

Les også

Klubblegende mener United mistet kontrollen på overgangsmarkedet

Det lot ikke van Gaal passere uten å rose sin nye spiss. Etter at pressekonferansen egentlig var over, tok nemlig manageren ordet og sa:— Hva synes dere om engelsken hans?

— Jeg var i samme situasjon i Spania. Det første året snakket jeg engelsk, mens jeg snakket spansk det andre året. Nå kommer Falcao hit og snakker engelsk for dere, sa Manchester United-sjefen.

De fremmøtte journalistene klappet høylytt, mens en litt brydd Falcao smilte og lo mens han forlot podiet – og sa: «takk».

- Viste seg frem på første trening

Den colombianske superspissen – som koster Manchester United 200 millioner kroner for én sesong – har et stort press på seg, og han ble spurt om han tror han trenger tid til å tilpasse seg sin nye tilværelse.

— Jeg tror ikke jeg trenger tid til å tilpasse meg, for Manchester United har veldig mange gode spillere og det gjør det enklere. Jeg er vant til et liv i en by som dette, så jeg føler ikke jeg vil ha noen problemer med å tilpasse meg, sier Falcao.

Louis van Gaal gjentok flere ganger at han ikke ville legge unødvendig press på 28-åringen, men nederlenderen avslørte at Falcao viste sin klasse allerede på første trening.

– Da jeg fikk muligheten til å låne en spiller som Falcao, var jeg ikke i tvil. Han er en av verdens beste spisser. Den første ballen han fikk på trening i dag, satte han rett i mål. Han viste seg frem allerede på den første treningen, sier van Gaal.

PS! Radamel Falcao mistet fotball-VM i Brasil på grunn av en kneskade. På dagens pressekonferanse sa han at han føler seg bra og ferdig med skaden.

Les også

  1. Han er superagenten alle stjernene flokker seg rundt

  2. Ronaldo: - Jeg håper jeg kan komme tilbake til Manchester

  3. Ferguson: - Helt utrolig hvilke summer som brukes

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United